מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותריכוך ליחה בעזרת אניהלציה

ריכוך ליחה בעזרת אניהלציה

10/10/20 19:16
2 תגובות

שלום
לבעלי ליחה מרובה, מאז שהוא עם טרכאוסטום הליחה מוגברת משמעותית, אנחנו עושים אניהלציות עם סליין, אך לאחרונה הליחה נעשית מידי פעם צמיגה, מה הכי טוב להוסיף לסליין באהנילציה, וכמה פעמים ביום טוב לעשות ע"פ ההמלצה.
שאלה נוספת בבקשה: לפני כחודש אושפז בעלי בשל אירוע אי סדירות בקצב הלב, קיבל כדור פרוקור 200 מ"ג פעם ביום בבוקר מאז הדופק שלו ירד מתחת ל50 במומוצע דופק 46, הוא מקבל גם קרדיולוק כבר שנים והרופא ביקש שנוריד מהמינון מ2.5 ל1.25 מג וזה לא עוזר. תרופות נוספות שלו בבוקר , אוקסר 50, וימפט 500מג לווטרים 250 cc ו2.5מג פרדיזון. אודה לעזרתכם
שנה טובה וחג שמח


תגובות

סימה-לבני
17/10/20 9:44

שלום רב,

בעלך הינו חולה מורכב, כמו שאומרים הרופאים. יש לו טרכאוסטום, ושלל תרופות כמו שכתבת שמצביעות על מגוון בעיות. הטיפול בליחה צריך להיות כפוף להוראות מדויקות של מי שהתקין לו את הפתח המיוחד הזה לאויר העולם, הטרכיאוסטום.

חשיבות גדולה יש לנקיון, לתמיסת סליין סטרילית כאשר את עושה לו אינהלציות, ובוודאי שלא הייתי מוסיפה כלום לתמיסה הסליין, מבלי לבדוק עם הרופאים את תכולת הליחה, את הסיבה לכך שהיא השתנתה, ואם יש צורך בטיפול תרופתי מתאים למצב.

מצאתי בשבילך הוראות לטיפול בטרכאוסטום של בית חולים בילינסון, ואם אין לך הוראות אחרות, אני מציעה שתבדקי אם את עושה הכל לפי ההמלצות שלהם. ראי כאן. על פי ההוראות, כמו שתמצאי תחת הסעיף "שאיבה" : "יש אפשרות להוציא הפרשות באמצעות שיעול. במידה ויש קושי בפינוי ההפרשות יש לבצע סקשן".

לאדם שאיננו מורכב, ואין לו טרכאוסטום, ההוראות לגבי ליחה הן אחרות לגמרי, כמו שעניתי בתחילת החודש, ראי כאן.. תבדקי אם יש שם משהו שיכול להועיל במקרה שלכם.

לגבי שאלתך בנושא הדופק, אין ספק שלא כאן המקום לתת לך תשובה. באפשרותך לבקש "דיעה שנייה" מהרופא המטפל, זוהי זכותך על פי חוק זכויות החולה סעיף 7. יש מצבים מורכבים שבהם הטיפול כולו הוא ניסוי וטעייה בכל התרופות שעומדות לרשות הרופא, לפעמים אפשר לעשות זאת מהבית, ולפעמים צריך אשפוז והשגחה צמודה, אך ללא תיק החולה וקשר עם הרופא, לא ניתן לעשות זאת בפורום שכזה. מתנצלת..

סיכום

נא לחזור לרופא המטפל עם כל השאלות שלך, ואם תשובותיו לא מספקות אותך, אנא בקשי דיעה שניה בעזרתו של הרופא המטפל, או באופן פרטי. לסעיף בחוק זכויות החולה בנושא "דיעה נוספת", הקליקי כאן. סעיף 7.

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
www.mypharmacist.co.il
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"

 

רינה-מש
20/10/20 19:57

סימה תודה רבה על תשובתך המקיפה ישר כוח, לוקחת הכל לתשומת ליבי

בברכה

רינה