מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ואלרי אלוש
מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה מנהלת המרפאה לפיברומיאלגיה מרכז רפואי תל אביב (איכילוב)
רן שורר
רן שורר
פסיכולוג שיקומי מומחה (MA), ונוירו-פסיכולוג. בעל ניסיון טיפולי בהתמודדות עם אנשים עם הסובלים ממחלות כרוניות בשלבים שונים בחיים. בשנים האחרונות ריכזתי את הצוות הפסיכולוגי במכון הראומטולוגי במרכז הרפואי איכילוב, ת"א. היום אני משלב עבודה בטכניקות שיקומיות במסגרת מרכז סגול לרפואה היפרבארית במרכז רפואי שמיר. העבודה הטיפולית שאני פוגש כרוכה פעמים רבות בהתמודדות עם שיקום התפקוד לאחר מחלות גוף-נפש, התמודדות עם כאב יומיומי ומציאת כלים מתאימים להתמודדות עם מחשבות שליליות הקשורות למצב.  במסגרת העבודה הטיפולית אני עושה שימוש בכלים טיפוליים שונים שיעילותם הוכחה במצבים של התמודדות עם כאב כרוני, כולל מרכיבים של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), מיינדפולנס ושימוש בכלים מתקדמים לעיבוד אירועי מצוקה וסטרס בעזרת EMDR.
ד
ד"ר עומר גנדלמן
ראומטולוג, רופא מומחה בכיר, במחלקה פנימית והיחידה הראומטולוגית בתל השומר. אני פועל ועובד בגישה בה הראומטולוג הוא הרופא שמרכז את הטיפול בחולה בצורה הוליסטית ומקיפה.

מובילי קהילה

שרון גור
שרון גור
מתמודדת עם פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית מזה 20 שנה. מכהנת כיו"ר עמותת אס"ף כ15 שנה.
כמוניפיברומיאלגיהאי סבילות לעמידה בפיברומיאלגיה

אי סבילות לעמידה בפיברומיאלגיה

11/10/20 2:15
6 תגובות

בפיברו נפוצות מאד בעיות בויסות לחץ הדם (Orthostatic hypotention - OH) והדופק (Postural orthostatic tachycardia syndrome - POTS) בעמידה, הגורמות לסחרחורת, קוצר נשימה, ראיית "שחור בעיניים", טשטוש, הרגשה שעומדים להתעלף או אפילו מתעלפים.
המודעות לתסמונות האלו נמוכה ולכן למרות שקל מאד לאבחן אותן ויש טיפולים יעילים, שיכולים לשפר את איכות החיים, לוקח בד"כ כמה שנים להגיע לאבחנות האלו.
רב החולים בפוטס הן נשים צעירות, ולכן לעיתים קרובות במקום לקבל את האבחנה הנכונה, הדופק המהיר והסימפטומים האלו משוייכים לחרדה, פאניקה, היסטריה.

אוקטובר הוא חודש המודעות לדיסאוטונומיות, ביניהן POTS ו-OH.


תגובות

אדם87
23/12/20 11:28

לא כ"כ הבנתי ...מי שמרגיש את הסימפטומים הללו מומלץ לבדוק את עצמו כי יכול להיות שהוא סובל מבפיברומיאלגיה?

עדי-ש
23/12/20 12:42

מי שמרגיש את הסימפטומים האלו כדאי שיבדוק האם יש לו ירידת לחץ דם ו/או עליית דופק בעמידה. מצרפת לינק לדף מידע להורדה עם הסבר נוסף על הבעיות האלו, האבחנה והטיפול.

אדם87
29/12/20 11:26

אני בדיוק קראתי מאמר על פיברומיאלגיה שבאמת כדאי לשים לב לסימפטומים ...

 

טלינגר
19/01/21 15:18

סובלת מפיברו כבר הרבה שנים, ואכן סובלת גם מהתופעות של סחרחורת , (לא מתעלפת) ודופק לא סדיר. (הרבה פעמים מואץ) האם יש משהו שמקל על התופעות הללו ? תודה. .

עדי-ש
19/01/21 16:10

יש טפולים יעילים שיכולים לשפר את התפקוד באופן ניכר. אפשר למדוד דופק ולחץ דם אחרי כמה דקות במנוחה בשכיבה וכמה דקות במנוחה בעמידה. אם בעמידה יש עליית דופק ו/או ירידת לחץ דם משמעותיים כדאי לפנות לאבחון ולטיפול לפרופ' יהונתן שרעבי, מנהל מרפאת לחץ דם בשיבא, הוא המומחה לזה בארץ. מצרפת לינק לדף מידע עם הקריטריונים לאבחנה והטיפולים.

טלינגר
19/01/21 16:19

תודה.