מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

ליויאל

28/11/20 7:56
1 תגובות

שלום, הייתי שמחה להבין מה ההבדל בין הלויאל להורמונים האחרים ? למשל האקטיבל, האם הלויאל מכיל רק אסטרוגן בלבד ללא פרוגסטרון ? האם הוא יותר מסוכן ?


תגובות

שלום רב,

לאחר הפסקת המחזור החודשי בסביבות גיל ה50, חלה ירידה בהורמוני המין אסטרוגן ופרוגסטורון, להם תפקידים רבים בגוף, האסטרוגן פועל במערכות רבות בגוף האישה כמו המוח, הלב, כלי הדם, כליות, עצמות, דרכי השתן והנרתיק, לכן מחסור בו משבש את תפקודן של המערכות האלו .

בנוסף עקב ירידה בהורמוני המין יכולות להופיע תסמינים רבים כמו גלי חום, הזעה, יובש בנרתיק, ירידה בחשק המיני ועוד.

כיום קיימים טיפולים מגוונים שמכילים הורמונים שמטרתם להחליף את ההורמונים הטבעיים שהגוף מייצר, טיפול כזה צריך להתאים לכל אישה באופן אינדיווידואלי לפי התסמינים שלה וגורמי הסיכון שלה.

Activelle- תרופה שמכילה שני סוגי הורמונים נשיים-אסטרוגן ופרוגסטרון, מתאימה לנשים בגיל המעבר, שחלפה שנה אחת לפחות מאז הווסת הטבעית האחרונה שלהן, ולמניעת אוסטאופורוזיס לנשים שבסיכון.

Livial- זאת תרופה שונה מהטיפולים האחרים בכך שבמקום להכיל אסטרוגן ופרוגסטרון היא מכילה הורמון שנקרא tibolone , להורמון זה יש השפעה אסטרוגנית אנדרוגנית ופרוגסטרונית בהתאם לאיבר שבו הוא פועל. הוא משמש גם כן לתסמיני גיל המעבר ולמניעת אוסטאופרוזיס. בנוסף לפי המחקרים מייחסים לו פעילות חיובית על חשק המיני, כמעלה חשק מיני שיורד בגלל המחסור באסטרוגן, במחקרים גם נצפו פחות אירועים של דימומים ביחס לטיפולים שמכילים אסטרוגן ופרוגסטרון.

לסיכום לכל סוג של טיפול יש את היתרונות והחסרונות שלו, התאמה של תכשיר הורמונלי חלופי לגיל המעבר הוא אינדיווידואלי ומותאם לאישה בהתאם לבעיות\מחלות הרקע שלה ולגורמי סיכון רבים. לכן אני ממליצה לך לקבוע תור לרופא/רופאת הנשים שלך שתבדוק אותך ותתאים לך את הטיפול האופטימלי בשבילך.

עלון לצרכן livial-לחץ כאן

עלון לצרכן activelle –לחץ כאן

מידע נוסף על ליויאל והשוואתו לטיפולים המכילים אסטרוגן ופרוגסטרון אפשר לקרוא בקישורים הבאים-

לחץ כאן1

לחץ כאן 2

מקווה שעזרתי,

אוקסנה בורוכוב,

רוקחת 

וסטודנטית לרוקחות קלינית באוניברסיטת בן גוריון