מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותהאם יש מתאם בין צורת לקיחת כדור או כמוסה להשפעה שלהם??

האם יש מתאם בין צורת לקיחת כדור או כמוסה להשפעה שלהם??

01/12/20 16:16
2 תגובות

האם יש הבדל בין נטילה כאבקה, בליעת כדור מלא, הנחה מתחת ללשון, מציצה וכן הלאה?

האם צורת הלקיחה יכולה להשפיע על מהירות ההשפעה, זמן השפעה וכן הלאה?

כיצד מומלץ לצרוך כדורים כמו ציפרלקס או אטנט, האם כתישה והנחה על הלשון / מציצה מביאות להשפעה יותר מהירה או לקליטה הדרגתית יותר של התרופה.


תגובות

שלום,

1.      יש הבדל בין צורות הנטילה השונות, ההבדל יבוא לידי ביטוי בספיגת התרופה.

2.      צורת הלקיחה אכן משפיעה על מהירות הספיגה של התרופה:

א.      בבליעה- (לא משנה אם זה כדור או אבקה), התרופה מגיעה קודם כל למערכת העיכול ואז נספגת אל מערכת הדם.

ב.      במציצה מתחת ללשון- התרופה נספגת ישירות אל מערכת הדם, ולכן תחילת ההשפעה תהיה מהירה יותר. התנאי לספיגת התרופה מתח ללשון הינו ספיגה מהירה של התרופה (אחרת התרופה תשאר בפה ובסוף תבלע).

ג.       לכל אחת מדרכי המתן הנ"ל יש ייתרונות וחסרונות:

היתרונות במציצה מתחת ללשון- ספיגה מהירה, מה שמאד קריטי במצבי חירום (כמו התקף לב).

עוד יתרון בבליעה מתחת ללשון הוא לאנשים המתקשים לבלוע כדורים.

החסרון במציצה מתחת ללשון- אכילה, שתייה או עישון יכולים להשפיע על ספיגת התרופה ועל הדרך בה התרופה עובדת. צורת המתן הזו לא מתאימה לתרופות שצריכות להשתחרר לאט מהטבליה/כמוסה.

מה גם שאם יש פצע בפה- מציצת הכדור עלולה לגרום לאי נוחות א ועקצוץ.

3.      לגבי התרופות שציינת:

ציפרלקס- לפי העלון לצרכן , אין לכתוש את התרופה עקב טעמה המר.

לעלון לצרכן הקלק כאן ,  

לגבי השפעה מהירה יותר-

א.      ציפרלקס הינה תרופה שאמורים ליטול כל יום ולא רק כתלות במצב הרוח, במצב כזה של נטילה יומית בשעה קבועה אין חשיבות לזמן השפעה מהיר יותר, משום שהתרופה נמצאת באופן קבוע בגוף.  

ב.       נטילה מתחת ללשון של ציפרלקס לא תועיל כיוון שזוהי תרופה שספיגת התרופה איננה מהירה.

יש ליטול ציפרלקס כל יום באותה השעה, במטרה לשמור על מרווח של 24 שעות, כדי לשמור על רמות קבועות של התרופה בגוף.  בדרך כלל עדיף ליטול אותה בשעות הבוקר.

אטנט- ניתן לחצות את הטבליה בקו החציה, לנטילת חצי מנה..

 לעלון לצרכן הקלק כאן- .

יש ליטול אטנט פעם או פעמיים ביום.

ישנה כתבה מעניינת של מכון דוידסון לגבי ספיגת תרופות בגוף, לקריאת הככתבה לחץ כאן

בברכה,

 אילן הנדל לוי, רוקחת

סטודנטית לרוקחות קלינית, אוניברסיטת בן- גוריון

someone01239
08/12/20 15:01

לי אין בעיה עם טעם מר לרוב..

בכל אופן ברצוני לוודא:

האם ניתן לקחת אטנט כדור מציצה מעל/מתחת ללשון (לא הבנתי מה ההבדל)?

האם הדבר יכול לזרז את השפעתו?

 והאם לקיחה של כדור בצורה הזאת יכולה להקל על תופעות לוואי שלו? (לדוגמה במערכת העיכול)