מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

אוויסטה 60 מ

1 תגובות

קיבלתי תרופה בשם אוויסטה 60 מ"ג במקום ריבון 150 שגרם לי לתופעות לוואי קשות מאוד. האם מישהו מישתמש ויוכל לספר על תופעות לוואי? מי מכיר את התרופה? אני ממש בפחדים מאז התופעות של ריבון 150.....


אוויסטה 60 מ

תגובות

סימה-לבני
16/01/21 20:16

שלום רב,

אוויסטה מכילה Raloxifen ומיועדת למניעת אוסטאופורוזיס. יש לה התוויות נוספות, אך אם קבלת אותה במקום ריבון אני מניחה שזאת הסיבה שהיא נרשמה לך.

את רשימת תופעות הלוואי שלה תוכלי למצוא בעלון לצרכן כאן.בסעיף 4.

גם ריבון מיועד למניעת אוסטאופורוזיס. לעלון לצרכן של ריבון הקליקי כאן.

מדובר בשתי תרופות שמיועדות לאותה מטרה אך עובדות במנגנונים שונים לחלוטין. האוויסטה פועלת על הרצפטורים של ההורמונים הנשיים, בעוד שריבון פועל ברמה של העצם ע"י מניעת הפרוק שלה.

לכן תופעות הלוואי של כל תרופה צפויות להיות שונות לחלוטין. במקרה של אוויסטה התופעות יהיו דומות יותר לאלה של הפסקת המחזור. גלי חום, התכווצויות ברגלים והחשש הכי גדול הוא מפקקת ורידים. לכן ההמלצה היא להמנע מישיבה ממושכת ללא תנועה, במיוחד בארבעת החודשים הראשונים.

היתרון הגדול של האוויסטה לעומת הריבון, וזה איננו יתרון קליני, אלא יתרון טכני, והוא שהתרופה מתפנה מהגוף תוך זמן קצר יחסית. זמן מחצית חיים שלה הוא 30 שעות, כך שגם אם את תסבלי מתופעות לוואי, תוך יום עד חמישה ימים הן יעלמו אם תפסיקי את הטיפול.

בעוד שהריבון, Risedronate  עוזב את הגוף לאט ביותר. עם זמן מחצית חיים של 23 ימים. כך שעד שנעלמות תופעות הלוואי יכולים לעבור שבועות וחודשים.

לסיכום

כאשר משהו חושש מתופעות לוואי של תרופה, אני שולחת אותו להבין מהרופא שלו מה יקרה אם לא יקח את התרופה. לפעמים הבחירה בחוסר טיפול היא הגיונית וסבירה וגם הרופא מוכן לקבל את הבחירה הזאת. כך שחשוב שתביני מהרופא שלך עד כמה חמור מצב האוסטאופורוזיס שלך ועד כמה את חייבת בטיפול תרופתי. ואולי גם תשמעי דיעה שניה ממומחה נוסף.

בהמשך, באפשרותך לקחת את הטיפול באוויסטה ולקוות שלא תחושי באף תופעות לוואי. וגם אם יהיו תופעות, את תמיד תוכלי לדווח לרופא, לבחור בהסכמתו בהפסקת טיפול, ותוך זמן קצר תופעות הלוואי ייעלמו.

מקווה שיהיה לך קל יותר לקבל החלטות עכשיו,

בברכה,

סימה לבני
רוקחת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות- בעידן שבו המידע אינסופי"