מנהלי קהילה

תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.

פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
מובילי קהילה

שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
בבקשנ תגידו לי מה אומר הפיענוח של mri עמוד שדרה צוורי. ומה הטיפול. יד ימין משותקת
31/01/21 1:21
1 תגובות
אשמח אם תגידו לי מה אומרת הבדיקה האם בגלל זה יש לי נימולים ברגליים בזמן הליכה ושיתוק ביד ימין?

תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
פרופ' עמירם כ"ץ
בתשובת ה- MRI מתוארים שינויים ניווניים בעמוד השדרה הצווארי, עם נזק לדיסקים ועם בליטת דיסקים בכמה מרווחים בינחולייתיים ועם תזוזה מסוימת של החוליות C4 ו- C5. יתכן שהשינויים האלה הם סיבת ההפרעות שתוארו, אבל כדי לברר את סיבת ההפרעות לאשורן, עליך להתייעץ עם רופא שמכיר את מכלול הנתונים הרפואיים שלך. אם החולשה ביד חדשה או מתקדמת, כדאי לעשות זאת בדחיפות.