מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזהאטנט שינה את חיי אבל היעילות הולכת ונסוגה

האטנט שינה את חיי אבל היעילות הולכת ונסוגה

27/04/21 23:57
1 תגובות

אני חדש כאן בקהילה, ואשמח מאד להתייעץ ולקבל מידע/הכוונה.
אני בן 33 נשוי ואב לארבעה מאזור המרכז, אובחנתי לראשונה עם הפרעת קשב וריכוז רק ב-2014 (בגיל 26), למרות האיחור באיבחון אובחנה אצלי הפרעה קשה. הנוירולוג שאליו הלכתי נתן לה וואריציות של ריטאלין שהשפיעו עלי רק לרעה, ואיכשהו התייאשתי מהנושא, כמובן עם המון תסכול וקשיים, נסיונות ללכת לכל מיני כיוונים וכדומה.
רק בשנת 2019 פניתי למומחה נוסף מתחום הפסיכיאטריה שנתן לי אטנט, ומאז השתנו לי החיים, וכיום אני סטודנט לפיזיקה באו"פ, בלימודים מאד תובעניים שדורשים ממני להשלים את כל מה שמרחתי בבגרויות, אבל בהשפעת האטנט אני נהנה מכל רגע.
התחלתי ממינון של 20 פעם ביום, וכעת אני נוטל 30 פעמיים ביום, זה משבש אותי בטירוף מבחינת שינה וגם מבחינת תזונה (עליתי במשקל משמעותית, לא בגלל אכילה מופרזת, אלא בגלל אכילה לא מסודרת, כך לדברי הדיאטן), ועדיין אלו מחירים שאני משלם באהבה תמורת ההשפעה החיובית של האטנט.
הבעיה שאיתה אני מתמודד ועליה ברצוני לקבל מידע או ייעוץ, היא טווח ההשפעה של הכדור, שנמצא בתהליך של נסיגה מתמדת. אם בעבר קיבלתי על כדור כ-4.5 שעות איכותיות, היום אני מקבל על כל כדור כ-3 שעות בלבד בממוצע, ולפעמים גם פחות.
בהמלצת הרופא המטפל ניסיתי לקחת לתקופה את האדרל xr (שהוא אטנט לטווח ארוך), אכן הוא נותן עבודה של כ-9 שעות, אבל בעוצמה נמוכה יותר שלא תמיד מספיקה לי.
הבעיה מחריפה בגלל הפערים שנוצרים ביומיום. שגרת היום יום שלי נסובה בעיקר סביב למידה אינטנסיבית (במקביל לעבודה של כתיבת תוכן כפרילנסר), ומה שקורה שאותה למידה אם היא מתבצעת בחסות השפעת האטנט, לא רק שהיא אפשרית אלא היא מספקת ומהנה, אבל כשהכדור פג הלמידה הופכת להיות בלתי אפשרית במובנים די קיצוניים.
השאלה שלי היא כזאת, האם לאור ההתנסות או המידע שיש לכם, ניתן למנוע את תהליך הנסיגה של טווח ההשפעה של האטנט (מניח שהוא קשור להתרגלות של הגוף), האם זה קשור לתזונה? האם יש טעם לנסות כדורים אחרים או מינונים אחרים?
האם יש טעם לבקש מהרופא לנסות לעבור לויואנס? כי ממה שקראתי הבנתי שהוא אכן משפיע לטווח ארוך יותר, אבל לא הבנתי האם במקביל הוא גם חלש יותר כמו האדרל xr?


תגובות

שייקה11
10/06/21 19:16

אני בדיוק עושה מעבר הפוך. הויואנס 70 הרגיש לי חזק מדי..אעדכן ואמשיך לשתף