מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
ד
ד"ר גבריאל שחר
שמי ד"ר גבי שחר  הוסמכתי לרפואה באיטליה בשנת 1984 והתמחתי בישראל ברפואת ילדים . עבדתי במספר בתי חולים . כיום אני עובד כרופא ילדים בקופת חולים מכבי ומקדיש את מירב מירצי לאבחון וטיפול בהפרעות קשב . שילוב בין שני התחומים מאפשר ראיה מערכתית הן בתחום הרפואי והן בתחום הקשיים התפקודיים במשפחה בבית ספר ומחוץ לו . מרפאת הקשב שלי נמצאת בתל אביב  אשמח לעמוד לרשות הפונים דרך הרשת - כמוני או במרפאתי בצהלה בתל אביב  לקביעת תור 0549119798
ד
ד"ר נעמי וורמברנד
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
כמוניקשב וריכוזרטלין בתור נוגד דיכאון

רטלין בתור נוגד דיכאון

09/05/21 15:01
0 תגובות

היי חבר'ה ,
אני לא יודעת אם מישהו פה לקח רטלין למטרה הזו אבל אשמח לשמוע ממי שכן שישתף את החוויה שלו.
אז ככה אני מאובחנת כבר שנה בערך עם בעיות קשב וריכוז , לא עשיתי מבחן טובה או מוקסו אלא פשוט באתי לרופא נוירולוג והסברתי לו על התופעות שיש לי והוא אבחן אותי עם ADHD , אני בחורה מאוד רגועה ושקטה אבל לצערי מעופפת והרבה פעמים מתקשה לנהל שיחה מבלי לחשוב על משהו או כשמישהו מדבר איתי ומסביר לי משהו קשה לי להקשיב ליותר מכמה שניות,לא שולטת בזה זה פשוט קורה, גם יש לי בעיה נוספת שאני לא בטוחה אם זה נחשב דיכאון אבל בכללי אני בלי מרץ וסובלת מעייפות וחוסר מוטיבציה.
בהתחלה התחלתי עם רטלין LA 20 אחרי זה עברתי לקונצרטה ואחרי זה אטנט .
האטנט היה מאוד חזק בהשפעה שלו אבל בגלל שהוא עשה לי תופעות לוואי לא נעימות (גם אחרי שפגה השפעת הכדור) הפסקתי לקחת אותו וביקשתי מהרופא שירשום לי רטלין 10 רגיל.
מה שמשותף לכל הסוגים שלקחתי זה שהם הגבירו לי ממש את המרץ בגוף , העלו לי את המצב רוח וגם שיפרו לי את הקשב והריכוז אבל הבעיה היא ברגע שההשפעה נגמרת אני מרגישה תשישות בגוף ודכדוך קל וזה עובר אחרי בערך שעה.
פניתי לרופא משפחה והסברתי לו את המצב , הוא כנראה חושב שאני סובלת מדיכאון סמוי ורשם לי נוגדי דיכאון.
ניסתי כדור אחד וראיתי שמשפיע עליי לרעה , זה רק הגביר לי עוד יותר את העייפות והחוסר מוטיבציה וחזרתי לקחת ריטלין רגיל.
בנתיים הרטלין עוזר לי אבל מבאס אותי שהוא משפיע רק ל3 שעות ואחרי זה יש אפקט ריבאונד ואם אני לוקחת כמה פעמים ביום אז אני סובלת כל פעם את הריבאונד הזה.
אני חושבת שהרופא כנראה לא אבחן טוב את הבעיה שלי.. לא יודעת אם זה דיכאון ,אני לא מרגישה עצובה אבל הדבר היחיד שמפריע לי זה חוסר מוטיבציה, עייפות וזה שאני בנאדם לא שמח ונמרץ והריטלין עוזר לי בזה.
אז אחרי כל החפירה הזו , יש כאן מישהו שיכול להזדהות איתי ולוקח את הכדור למטרה הזו?


תגובות