מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.

שחרור

15/05/21 23:35
1 תגובות

היי
אני לקראת שחרור מצהל לפני הצבא הייתי נוטל ריטלין l40 בקביעות בבית ספר ואובחן לי הפרעת קשב כשהייתי ילד. עכשיו אני רוצה להתחיל ללמוד ולחזור לריטלין השאלה היא אני יוכל לקבל את הריטלין מהרופא המשפחה כמו שהיה בתיכון או שעכשיו אני חייב לעבור עוד פעם אבחון נוירלוג, וואת כל הכאבי ראש האלה? או שהרופא משפחה שרואה במחשב שלו שטופלתי בריטלין ויתן לי?
תודה.


תגובות

ד--ר-נעמי-וורמברנד
מומחה כמוני
שמי נעמי. מזה תריסר שנים אני עוסקת בסיוע לנוער ומבוגרים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כדי להכשיר את עצמי למשימה זו,  למדתי חינוך ופסיכולוגיה בתואר ראשון, ויעוץ חינוכי וחינוך מיוחד בתאר שני ושלישי. כמו כן, אני מאבחנת דידקטית, מאמנת אישית להפרעות קשב, מנחת קבוצות. במשך שנים הייתי מרצה בחינוך מיוחד ופסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, מכללת בית ברל ומכללת סמינר הקיבוצים. מעבר להיבט האקדמי, אני עוסקת ביזום והקמה של מסגרות מגוונות שפועלות לטובת האוכלוסיה של בעלי לקויות למידה והפרעות קשב. כך הקמתי, לפני כ- 12 שנה, את מרכז מהו"ת (מרכז התעצמות ותובנה)  במכללת סמינר הקיבוצים עבור הסטודנטים עם הלקויות. מאז הוקמו 26 מרכזי מהו"ת ברחבי הארץ עבור תלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב במערכת החינוך העל יסודי. המרכזים מנוהלים כרשת ושייכים מבחינה מקצועית למרכז "דרך מהות" של מכללת סמינר הקיבוצים, שאותו אני מנהלת. לפני כשנה הוקם מרכז מהו"ת בכלא מעשיהו עבור אסירים עם לקויות למידה והפרעות קשב. אנו מטפלים גם במובטלים כרוניים  על רקע לקותם, כדי להחזירם לעולם התעסוקה, בשיתוף עם עמותת בעצמי. בנוסף, אנו מנהלים מערך השתלמויות מסועף בחדרי מורים ובקרב מטפלים והורים.   
16/05/21 12:10

שלום לך, אני לא יודעת איזה אבחון עברת בזמנו. אם זה היה אבחון פסיכודידקטי כמו שעושים לילדים בבית הספר או שזה היה אבחון קשב תקני ומוסמך. בכל מקרה, כדאי שתהייה במעקב אצל מאבחן קשב למבוגרים, שיוכל להתאים לך תרופה לפי מצבך היום. מעבר לכך, אני לא יודעת איך הסתדרת בלימודים בעבר. אם אתה רוצה ללמוד שוב, וזה יופי, חשוב מאד שתעשה הכנות נוספות מעבר לטיפול התרופתי. הנה כמה אפשרויות: תחשוב היטב אם התחום שאתה רוצה ללמוד ולעסוק בו מתאים לחוזקות שלך ולא דורש יותר מדי מהחולשות שלך. תבדוק האם במוסד שאתה בוחר ללמוד יש עזרה טובה לבעלי הפרעות קשב. יש הבדלים משמעותיים בין המוסדות. תבדוק אפשרות לחזק את אסטרטגיות הלמידה שלך לפני תחילת הלימודים. תנסה להכיר עוד סטודנטים שעתידים ללמוד אתך ותוכל לשתף איתם פעולה בלמידה. ואחרון חביב לכרגע, אל תישאר עם הקשיים לבד. אל תדחיק אותם, כי הם יצוצו בבום. בהצלחה.