מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל

פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו )
מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב.
בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס.
סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית".
מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י.
בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה
www.profleiba.com
ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
קרדיולוג
11/02/22 22:07
4 תגובות
היי לוקח קרדיולוד 10 להורדת דופק 5 בבוקר 5 בערב כל פעם שאני לוקח את כדור שעתיים אחרי מרגיש מעוקה בחזה וכיאלו קשה לי לקחת נשימות עמוקות שעתיים שלוש אחרי זה משתחרר הרגשה מאוד לא נעימה ומלחיצה יש למישהו תובנות המלצות ? תודה רבה לעונים
פרופ' אהוד גרוסמן
אני מציע שתעשה הולטר דופק כדי להבין מה קורה לך שעתיים אחרי נטילת התרופה
עמוס7
מנסיוני אני לומד שצריך להיזהר בהמלצות אפילו אם הן באות מקארדיולוג. יש אנשים, כמונית שלא טוב להם לקחת חוסמי בטא כמו קארדילוק. אני מתלונן לא פעם על דופק נמוך בערב, וקארדיולוג מסוים נתן לי קארדילוק כ"עזרה ראשונה". איזה הגיון זה, הרי הוא מנמיך את הדופק, בנוסף לכך שהדופק כבר נמוך!
עמוס7
עוד שאלה על קרדילוק.
בעלון לצרכן של קרדילוק כתוב שהוא מיועד להורדת לחץ הדם וגם הורדת הדופק.
מה עושים כאשר לחץ הדם תקין, למשל 110/70 ואילו הדופק גבוה, 108? הציעו לקחת קרדילוק כעזרה ראשונה. האם זה הגיוני? הקרדילוק ינמיך את הדופק, אבל עלול להנמיך גם את לחץ הדם אל מתחת לערכי המינימום המקובל. למה רצוי להגיע, ללחץ דם נמוך מהנורמה, במקביל לדופק נורמלי? מה תהיה ההשפעה על הפרפורים?
בתודה ובברכה, עמוס7
אמנוןל
הבנתי אני לאחר צינתור ופתיחה של שני עורקים ו2 סטנטים וגם אחרי אקו לב הכל לפני חודש שבאקו נמצא דליפה מי אחד המסתמים אז נתנו לי קרדיולוג שאני ישאר במנוחה על דופק נמוך השאלה אם כן צריך הולטר או פשוט להחליף כדור או לחלק את מינון למשך כל היום ? תודה רבה