מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' טמיר אפשטיין
דר' טמיר אפשטיין
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
כמוניקשב וריכוזהתמכרות לאטנט

התמכרות לאטנט

13/07/22 0:48
2 תגובות

שלום וברכה, אני בת 23 שוקלת 47 נוטלת אטנט מזה כחודשיים 5 ימים בשבוע. אני שמה לב שאני מסתגלת לתרופה מאוד מאוד מהר, כלומר- התחלתי ב10 מ"ג, אחרי מספר ימים בודדים הרגשתי כבר שאני על תת מינון (ההשפעה היתה חלשה וקצרה מאוד, עייפות , ריבאונד קשה..) העלתי את המינון ב2.5 מ"ג וזה הסתדר חזרה להשפעה טובה. אחרי כמה ימים זה קרה שוב וכך שוב ושוב ונוצר מצב שאני פעמיים או יותר בשבוע מעלה את המינון בשביל השפעה מספקת... כי מספיק יומיים שלושה רצופים שאני לוקחת את אותו המינון וביום הבא הוא כבר לא משפיע טוב.. וכך בחודש וחצי בערך של נטילה לא רצופה אפילו, הגעתי למינון של 30 מ"ג ואני סבורה שבעוד כמה ימים אצטרך להעלות שוב ושוב. כמו כן בימים שאני לא לוקחת את התרופה אני לא יכולה לתפקד מרוב עייפות (מאוד קשה!! פשוט להיות רדומה כל היום) , ויש לי תיאבון מוגבר, ושום יכולת להתרכז. האם יש בעיה עם זה ועם העלאת המינון כל פעם? אני סבורה שבעוד כשבועיים שלוש כבר אגיע למינון מקסימלי... האם זה אומר שאני מתמכרת לתרופה באופן לא רצוי??   מה אפשר לעשות במקרים האלה במידה וזה אכן לא תקין?  אולי לעשות מן "תקופת צינון" של איזה שבוע שבו לא אקח בכלל ואז הרגישות לתרופה תעלה שוב?  או חלילה אצטרך לשנות את סוג התרופה? יש לציין שהתרופה טובה לי מאוד בהשפעה שלה, בהחלט עושה את העבודה בצורה טובה ועם הרבה פחות תופעות לוואי מהתרופות הקודמות. 
בנוסף רציתי לשאול- נשארו לי מעט כדורים של קונצרטה מלפני כ4 חודשים... האם אפשר לקחת אותם (לתקופה רצופה קצרה רק עד שיגמרו, כשבוע שבועיים) ואז לחזור לאטנט? כמה זמן אני צריכה שיהיה רווח בין האטנט האחרון להתחלת הקונצרטה וכמה ימים רווח בין הקונצרטה לחזרה לאטנט? 
אודה לעזרתכם מאוד שאו שברכה :)


תגובות

CAMONI1
24/07/22 13:12

שלום רב, לצערנו - לא ניתן לתת עצות לגבי מינונים ושימוש בתרופות בפורום זה. מומלץ לפנות לרופא המטפל

דר--טמיר-אפשטיין
מומחה כמוני
פסיכיאטר, מנהל מרפאת פוקוס. המרפאה להפרעות קשב במבוגרים, המרכז הרפואי ע\\\"ש שיבא, תל השומר.
24/07/22 16:01

נכון. את שואלת שאלות רבות ומאוד מאוד ספציפיות. צריך להפנותם לרופא המטפל שלך.