מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דר' זהר לנדאו
דר' זהר לנדאו
מומחית ברפואת ילדים ובאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים ומתבגריםמנהלת השירות לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בילדים במרכז הרפואי 'וולפסון'.בנוסף, עובדת במכון לסוכרת נעורים של 'מכבי' ברעננה ומקבלת במרפאתי בצפון תל אביב באופן פרטי ומבוטחים של 'כללית מושלם'.יש לי הרבה ניסיון בטיפול בסוכרת מסוג 1 בילדים, מתבגרים ומבוגרים צעירים. כמו כן אני יוזמת ושותפה למחקרים רבים העוסקים בסוכרת מסוג 1 ואנדוקרינולוגיה.כל הצדדים הקשורים לטיפול בסוכרת מסוג 1 (טכנולוגיה, היבטים רגשיים ותזונתיים) מאד קרובים לליבי. 
ד
ד"ר מיכל גילאון
דיאטנית קלינית ואפידמיולוגית. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית מהאוניברסיטה העברית, ודוקטורט בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת באוניברסיטת תל אביב.עובדת במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת במרכז שניידר לרפואת ילדים ובקליניקה פרטית בגבעתיים.בעלת ניסיון רב בהתאמת הטיפול התזונתי בסוכרת מסוג 1 בגילאים השונים, באופן אישי לכל אחד בהתאם לצרכיו ולהעדפותיו. הטיפול כולל התאמה של התזונה לטכנולוגיות החדשות בטיפול בסוכרת (משאבות אינסולין, סנסורים) ובסוגים חדשים של אינסולין.בנוסף לעבודה הקלינית, מרצה במסגרות אקדמיות שונות ומרכזת מקצועית של הקורס הטיפול התזונתי בסוכרת לדיאטניות באוניברסיטת תל אביב.  
ד
ד"ר אביבית כהן
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

בתיה קריטי
בתיה קריטי
אחראית תחום זכויות באגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) הנגשת זכויות בסוכרת סוג 1 לכלל הקהילה ועזרה במצוי הזכויות מול גופים ממשלתיים שונים. מתן מענה לקהילת הסוכרתיים סוג 1 בכל הגילאים ובני משפחותיהם

מבולבל

19/10/22 13:22
8 תגובות

היי אחרי כמה שבועות של צמא מוגבר והמון שתן התגלה לי סוכרת..מטופל בגלוקומין בערב וג'ארדיאנס בבוקר (1000) האופה הוסיף אינסולין לפני שינה לנטוס 8 ולהעלות בשיטה מסוימת לאט לאט עם הסוכר בבוקר מעל ל 126.

שהוא שזה לא קרה ! הסוכר היה מתחת ל 109 ולפעמים 95 ..יומים לא לקחתי אינסולין מכיוון שהייתי בחופשה ושכחתי..למאז שבוע אני לא לוקח והסוכר לא עובר את ה 125 אחרי אוכל ובבוקר תמיד מתחת ל 110 ..אני עובד עצות לא יודע מה לעשות ובעיקר מה לאכול כבר!! התורים לרופא סכרת רק עוד חודשים וגם דיאטנית!! בנתיים אני מנחש מה טוב ומה לא. מה עושים?


תגובות

ד-ר-אביבית-כהן
מומחה כמוני
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
19/10/22 13:56

חסר מידע. מה היה המשקל שלך לפני האבחנה? כמה ירדת במשקל עד האבחנה? כיצד השתנתה התזונה עם האבחנה? מה משקלך הנוכחי? מנחשת שהטיפול הוא גרדיאנס דואו 12.5/1000 בבוקר וגלוקומין אחד בערב?


Labron
19/10/22 14:16

המשקל היה 96-97

ירדתי במשקל 6 קילו בשבועיים.

הבדיקה בצום היתה סוכר 200 בבוקר.משקל 91.

שיניתי  את כול התזונה! שום דבר מתוק חוץ משני פירות שלוש ביום . לחם רק עם חותמת.

אורז וירקות..נחשת נכון לגבי הטיפול 



Labron
19/10/22 14:23

הבדיקה 200 בצום היתה ערב יום כיפור*

כול שאר הבדיקות דם הראו על סכרת ha1c 10

Labron
19/10/22 14:29

לא אמרתי תודה 😅

ד-ר-אביבית-כהן
מומחה כמוני
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
19/10/22 14:34

גיל? סיפור משפחתי של סוכרת? מה מדידות הסוכר היום במהלך היום ללא אינסולין?


Labron
19/10/22 14:52

גיל 33 אבא עם סכרת 2.

שבוע ללא אינסולין השבוע בבוקר בין 95- 105 

לפני אוכל לא עולה על 110 ואחרי שעתי שלוש בין 110 ל 125 היום היה הכי גבוהה 109 בבוקר ו 135 שלוש שעות אחרי ..לציין שלקחתי את הכדור שעה אחרי האוכל ולא ביחד כמו שאני עושה.. סבא ודוד מצד האמא גם היו עם סוכרת*

אני לא אוכל שום דבר מתוק (שזה מאוד קשה)

רוב האכול לחם עם חותמת ביחד עם ירקות...

אורז ביחד עם דג או עוף.. ופירות 3 בממוצע..

וכמה עוגיות גם כן עם חותמת.. 

תודה רבה על ההתייחסות לא מובן מאליו 

ד-ר-אביבית-כהן
מומחה כמוני
רופאה פנימית ואנדוקרינולוגית ביחידת הסוכרת בהדסה עין כרם ומנהלת מכון סוכרת של מכבי שירותי בריאות בירושלים.
19/10/22 21:25

מתוך הסתייגות מכך שלא נפגשנו ולא ראיתי את כלל המידע הרפואי, אני חושבת שסביר שמדובר בסוכרת מסוג 2 אשר הסתדרה יחסית עם דיאטה משמעותית במקביל לטיפול בגלוקומין וגרדיאנס. כדאי להמשיך לעקוב אחר הסוכר אך במספרים שציינת אין הכרח ליטול אינסולין. כן חשוב להקפיד על תזונה (ללא סוכר לסוגיו - דבש, סוכר חום וכו' (אפשר ממתיקים ללא סוכר אך לא כדאי להפריז - גם הם כימיקלים לא בריאים לגוף), מינימום פירות (1-2 ליום), דגנים מלאים בלבד וגם זאת לא בהפרזה). בכל מחלה חריפה חשוב לפנות לבדיקת רופא. להמשיך ניטור סוכר מדי פעם, גם בבוקר בצום וגם שעה שעתיים אחרי אוכל - לראות שככלל אין ערכים מעל 200 גם לאחר ארוחות. מניחה שלכשתגיע לרופא זו תהיה גם דעתו. חשוב מאד גם להגיע בהקדם לדיאטנית שתעבור איתך על התזונה שלך ותראה שהיא מאוזנת ושהדיאטה שלך היא כזו שתוכל להחזיק איתה עד 120. בהצלחה!

Labron
20/10/22 18:41

תודה רבה אביבית !

עזרת לי מאוד ♥