מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אמיר און
פרופ' אמיר און
מנהל מכון הריאות, מרכז רפואי שיבא, תל-השומר.
ד
ד"ר מיה גוטפריד
מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי מאיר בכפר סבא.מומחית באונקולוגיה ורפואה פנימית, עוסקת שנים רבות בתחום סרטן הריאות.
כמוניסרטן הריאותאשמח לסיוע בפענוח- האם יש גרורות? איזו דרגה המחלה? תודה!!!

אשמח לסיוע בפענוח- האם יש גרורות? איזו דרגה המחלה? תודה!!!

21/11/22 19:14
1 תגובות

בדיקתCT דיאגנוסטי בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. חומר ניגוד: המטופל קיבל 30mCi.2 של FDG ו 00cc.50 של אומניפק. צוואר: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בקשר באונה השמאלית של בלוטת התריס בגודל כ- 7.2*4.2 ס"מ, דוחק קלותאת קנה הנשימה לימין. ללא בלוטות לימפה מוגדלות. חזה:מצב לאחר כריתת RUL .קליטה פתולוגית של FDG בהיקף צבר נוזלים עם פלס, בשדה העליון של הריאה הימנית. שרידי זיהום? אבצס? קליטה פתולוגית של FDG בהסננה בפלאורה בשדה העליון של הריאה ובהיקף הריאה הימנית. קליטהפתולוגית של FDG בהסננה קוסטו-פרנית מימין, מגיעה עד לפריקרד סמוך ל-IVC ועד לסרעפת הימנית, סמוך לכיפת הכבד ובתסנינים נוספים רבים בריאה הימנית וקוסטו-פרניים מימין. קליטהפתולוגית של FDG בבלוטות בגדלים שונים במדיאסטינום ובהסננת השומן המדיאסטינלי. ב-LLLהודגם נודול בקוטר כ- 5.0 ס"מ ללא קליטה פתולוגית של FDG. המדיאסטינום ושערי הריאות ללא בלוטות מוגדלות. איןעדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG. הכבדבגודל תקין, מרקמו אחיד. טחול לבלב ואדרנלים תקינים. הכליות במימדים תקינים. ללא הידרונפרוזיס. איןעדות לבלוטות מוגדלות ברטרופריטונאום באגן ובמפשעות. מודגמתמפרצת של האאורטה הבטנית בקוטר מירבי של 2.4 ס"מ, מסתיימת בביפורקציה. עצמות: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG .ללא עדות לתהליך הרסני. סיכום:1 .קליטה פתולוגית של FDG בנגע בבלוטת התריס. להשוואה עם US. 2.בריאה הימנית שינויים לאחר ניתוח עם קולקציית נוזלים גדולה, כנראה שרידי אבסס ריאתי אולם לא ניתן לשלול אמפיאמה. קליטהפתולוגית של FDG בתסנינים ריאתיים נוספים כנראה על רקע זיהום. בהעדר בדיקות קודמות להשוואה לא ניתן לדון ביתר פירוט.


תגובות

פרופ--אמיר-און
מומחה כמוני
מנהל מכון הריאות, מרכז רפואי שיבא, תל-השומר.
24/11/22 8:49

כמובן שקשה לתת התייחסות ללא בחינת הצילום עצמו, אבל המפענחים סבורים שהשינויים הנראים ב PET הם שינויים דלקתיים – זיהומיים בסבירות הגבוהה ביותר.