מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כמה מילים על חיסון לשפעת

0 תגובות

לקראת החורף יש תמיד הרבה שיח סביב הצורך לחזק את מערכת החיסון וסביב חיסוני השפעת, אז החלטתי לכתוב על כך.
שפעת היא אולי המחלה הנפוצה בעולם.
מדובר במחלה עונתית, אשר נגרמת מנגיף (וירוס) אשר תוקף את דרכי הנשימה העליונות. הוירוס הינו טפיל, אשר תלוי לחלוטין בגופינו כדי להתרבות ולהמשיך להתקיים. ישנם 3 משפחות של וירוסים של שפעת: A,B ו-C. כשמדברים על חיסון צריך להבין מה הצרכים, מה מקבלים ומה המחירים.
הרציונל שעומד מאחורי חיסון, הוא רצון לא להיות חולה באותה מחלה, במקרה זה- שפעת. לפני שאדבר על הפתרונות היעילים והאלגנטיים של הרפואה הטבעית, אגיד מספר דברים בקשר לחיסון הרגיל.
"החיסון הרגיל" חיסון השפעת מכיל מספר סוגים של נגיפי שפעת לא פעילים, בהתאם להחלטת משרד הבריאות- באילו סוגים להתמקד השנה.
החיסון נותן למערכת החיסון שלנו מידע כיצד לתקוף את הנגיפים הספציפיים הללו.
הרעיון הוא טוב, וגם העובדה שאין מדובר באותם זנים שיהיו השנה, אלא רק בקולקציה של השנה שעברה, לא מהווה כל בעיה מכיוון שמערכת תהחיסון שלנו חכמה ויכולה לעשות התאמה מחדש- לדגמים החדשים של החורף הנכחי. עד כאן הכל דבש, אז מה הבעיה? חסרונות השיטה:
- אם הנגיף אינו שייך לאותו סוג של נגיפים שנבחר השנה, אז הוא לא יהיה יעיל.
- החיסון לא מתעסק עם חיזוק מערכת החיסון, אלא רק אמור לתת לה מידע לגבי סוגי וירוסים;
איך היא תתמודד איתם עם היא חלשה? זה לא מטריד את נותני החיסון.
- ישנם הרבה ספקות לגבי היעילות של החיסון ולגבי השאלה האם הוא באמת נותן למע' החיסון שלנו מידע אודות הוירוסים, או שזה רק בלוף שנובע מאינטרסים כלכליים.
- צריך להתייחס גם לעובדה כי מזריקים לגוף בנוסף לנגיפים הלא פעילים, גם חומרים נוספים ומלאכותיים שהם עלולים להזיק ולהחליש את הגוף.

סיכום: השיטה הזאת אינה לוקחת בחשבון את כל הצרכים של חיזוק מערכת החיסון, אינה מתייחסת למצבו החיסוני של האדם ובנוסף קיים מעטה של אי ודאות לגבי יעילות החיסון (מבחינה סטטיסטית- בכל שנה מתחסנים יותר אנשים ובכל שנה יש יותר מקרי שפעת). הייתרון הגדול, הוא הזמינות, משך הזמן הקצר והמחיר. על כל אחד להחליט בעצמו ולבחור האם רב הסיכון על הסיכוי?! צל אנשים צעירים ובריאים, מן הסתם אולי לא כדאי לקחת את הסיכון שבהזרקה לגוף של חומר לא לגמרי מוכר, שעומדים מאחוריו אינטרסים כלכליים. 


תגובות