מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
כמוניתרופות ורוקחותתחליף לאתופן כנוגד דלקת

תחליף לאתופן כנוגד דלקת

18/03/24 11:26
2 תגובות

אתופן

אני סובל מדלקת בקרסול.

אני רגיש לאתופן שגרם לקפיצת לחץ דם ונפיחות בפנים וברגליים. גם ברקסין גרם לתופעות דומות.

כך שרופאים לא רושמים לי נוגדי דלקת לא סטרואידים.

לעומת זאת נורופן לא גורם לי שום תופעה שלילית, רק טוב.

האם יש נוגד דלקת לא סטרואידי שדומה יותר לנורופן שכדאי שאנסה?

האם יש נוגדי דלקת אחרים פרט למשפחה של אתופן וברקסין?

תודה!


תגובות

סימה-לבני
24/03/24 16:31

שלום רב,

כל בני המשפחה של התרופות נוגדות הדלקת שאינם סטרואידים יודעים להעלות לחץ דם כתופעת לוואי.

אקמול/דקסמול שמכילים Paracetamole יעלו פחות.

אם נורופן Ibuprofen לא גורם לך לשום תופעה שלילית, אתה יכול לבקש מהרופאים להתמקד בו. אלא שאם יעלו את המנה, ואפשר להעלות את המנה היומית עד למקסימום של 800 מג 4 פעמים ביום, אלא שבמינון גבוה, יתכן שגם הנורופן יעלה את לחץ הדם שלך.

נורופן Ibuprofen הוא יחיד בקבוצתו הכימית שמשווק בישראל, בעוד שאתופן Etodolac שייך למשפחה כימית אחרת וברקסין שמכיל Piroxicam שייך למשפחה שלישית. עוד על החלוקה למשפחות של משפחת ה NSAID תוכל למצוא בויקיפדיה בקישור שכאן. תחת הכותרת "סוגי תרופות שונים".

חלופות

לכאבים בקרסול יתכן שתוכל להסתייע במשחות או מדבקות לשימוש חיצוני, שמכילות מרכיבים מורידי כאב, (כמו דיקלופלסט או וולטרן ג'ל) ופעילותם מקומית, כך שיתכן שלחץ הדם יהיה מושפע פחות, או לחילופין בתרופה שמכילה את החומר הפעיל של נורופן ביחד עם החומר הפעיל של אקמול ונקראת קומבודקס . לעלון לצרכן של קומבודקס הקליק כאן. לרופא יש ארסנל שלם של תרופות, והוא יכול לרשום גם תכשירים ממשפחת האופיאטים, שפחות משפיעים על לחץ הדם, אך יש להם את סכנת ההתמכרות. 

לכאבים אורטופדים יש גם פתרונות שקשורים בפיסיותרפיה, הידרותרפיה, ג'ירוטוניק ואחרים שאינם כרוכים בלקיחת תרופות, כדאי לברר אם מתאימים למצבך.

סיכום

למי שרגיש ל- NSAID ישנן חלופות. הנושא צריך להיות נידון בינך לבין הרופא שלך שבשיתוף פעולה יציע לך טיפולים מהמבחר שעומד לרשותו, ואתה תצטרך לעקוב אחר התוצאים החיוביים והשליליים, ובהתאם לקבל החלטות אם להמשיך או שלא. 

לקריאה נוספת על הכאבים לסוגיהם ועל הפתרונות לטיפול בכאב מאתר מכון דוידסון למדע הקלק כאן.

בברכה

סימה לבני
רוקחת יועצת
המרכז לייעוץ תרופתי אישי
https://mypharmacist.co.il/
מחברת הספר: "לעשות סדר בתרופות ובתוספים – בעידן שבו המידע אינסופי"

גלכמוני
24/03/24 19:50

תודה רבה!