מנהלי קהילה
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין
מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום.
ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה.
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי.
פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם.
פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין
בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית.
תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה.
עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות.
כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.
מובילי קהילה
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כאבי שרירים בצוואר
14/11/24 17:13
9 תגובות
אני ממש סובל מכאבים של הצוואר לאחר ניתוח, אני בתהליך של פיזיותרפיה וכאשר אני מוזיז את הצוואר אני נתקל בכאבים של שרירים וזה ממש כואב לי בצורה שאפילו אחרי הניתוח זה לא היה לי, אני רק עכשיו עושה פיזיותרפיה אבל אני לא ממש מרגיש שזה עוזר, אני סובל גם מקליקים בצוואר וזה מטריד אותי ממש ואני פוחד לעשות נזק וגם כשאני עושה אני משתדל לעשות ממש ממש בעדינות בשביל שלא לשבור חלילה את התיקון של הברגים, מה עליי לעשות, אני לא רוצה לסבול כל החיים שלי בכאבי שרירים 😭😭😭 אני ממש מיואש כבר, הרופא בטח יגיד לי שזה בסדר ושאין צורך לעשות משהו אבל לא בא לי לסבול מכאבי שרירים
פרופ' עמירם כ"ץ
כפי שכבר כתבתי לך קודם, לגבי הקיבוע כדאי שתחזור ותתייעץ עם מנתח שדרה ולכאבים כדאי להתאים טיפול תרופתי שיפחית אותם ולהמשיך לקבל אותו כל עוד הוא נדרש.
Ori.Yedidya.Hillel
על איזה טיפול תרופתי היית ממליץ במקרה שלי?
פרופ' עמירם כ"ץ
כזה שמתאים לכאבים מתמשכים. לגבי תרופות ספציפיות ואופן הטיפול כדאי שתקבל ייעוץ מרופא שבפניו מכלול הנתונים הרפואיים שלך.
Ori.Yedidya.Hillel
אני לא רוצה לחיות כל הזמן על כדורים, אני רוצה לטפל בשורש העניין! להעלים את הכאב לגמרי
פרופ' עמירם כ"ץ
מנתח שדרה יוכל לייעץ לך אם ניתן להפחית את הכאב על ידי שינוי בקיבוע. רופא שבפניו מכלול הנתונים הרפואיים שלך יוכל גם לייעץ אם יש מקום לבירור נוסף של סיבת הכאב. יתכן גם שהכאב יחלוף מאליו עם הזמן. אבל הכאב נמשך כבר מספר חודשים ועד שיחלוף, כדאי לטפל, כפי שהצעתי, כדי להפחית את הכאב עצמו.
Ori.Yedidya.Hillel
איך קוראים לניתוח הזה, כמה זמן החלמה, האם אצטרך להיות עם צווארון שישה שבועות, והאם תהיה לי עוד מגבלה, והאם הכאבים של הצוואר והקליקים יעלמו לי לגמרי?
פרופ' עמירם כ"ץ
לגבי מאפייני ניתוח כדאי שתתייעץ עם מנתח שדרה.
Ori.Yedidya.Hillel
ומה להגיד לרופא עצמו שניתח אותי?
פרופ' עמירם כ"ץ
תתייעץ אתו. תשאל כל אותן שאלות שמטרידות אותך.