מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמדריכים6 סודות שאסור להסתיר מהקרדיולוג

6 סודות שאסור להסתיר מהקרדיולוג

הסתרת מידע מרופא עלולה לגרום לנזקים לבריאות. איזה מידע אסור להסתיר מהקרדיולוג?


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יש דברים שאנשים מעדיפים לא לספר, אבל כשמדובר במידע שמסתירים מהרופא, הביישנות עלולה לגרום לנזקים קשים. קבלו שישה סודות שאסור להסתיר מהקרדיולוג:

 

1. את העובדה שאינך נוטל את התרופות באופן קבוע.

 

לחוסר היענות לנטילת תרופות עבור מחלת הלב, או אפילו עבור מחלות אחרות, ישנן השלכות שעלולות להיות קריטיות עבור בריאות המטופל. לדוגמה: אי נטילת תרופה לטיפול ביתר לחץ דם באופן מסודר, עלול לגרום לכך שבעת הביקור אצל הרופא ערכי לחץ הדם שימדדו יהיו גבוהים בשל ההימנעות מהטיפול, מה שיגרום לרופא להעלות את המינון התרופתי ולכן לקבלת טיפול מיותר.

 

2. את העובדה שאתה נוטל תרופות כמו ויאגרה או סיאליס.

 

מדובר בתרופות המיועדות לשיפור התפקוד המיני באמצעות הרחבת כלי דם. לעיתים קרובות, המטופל מתבייש לדווח על נטילתן. להשמטת מידע זה השלכות משמעותיות ביותר, במיוחד אם מדובר בחולה עם בעיות בעורקי הלב כשיש צורך לתת תרופות מסוגים שונים המכילות ניטרטים המרחיבים את כלי הדם. במצב זה, בשל שילוב התרופות נוצר אפקט של תת לחץ דם מסכן חיים. באופן כללי חשוב לדווח לרופא על כל התרופות ותוספי המזון שאתם נוטלים.

 

3. את העובדה שאתה לא מקפיד על תזונה מתאימה. 

 

המטופל חייב לדווח על הרגלי האכילה שלו. אם מטופל נדרש לשמור על דיאטה ולא לאכול סוג מסוים של מזון, אם מטופל ירד או עלה במשקל בצורה ניכרת או אם המטופל שינה הרגלי תזונה - כל אלו עשויים להיות משמעותיים במתן טיפול לבעיות לב, או יכולים להשפיע על יעילות הטיפול התרופתי שהמטופל מקבל. לדוגמה: קומדין הוא נוגד קרישה שבעת נטילתו צריך להקפיד על משטר תזונה מאוד מסוים מבחינת ירקות ירוקים (כדוגמת ברוקולי וחסה) במינונים מדויקים, כי אלו עשויים להשפיע על היעילות של הקומדין ולגרום לקרישת דם או לחלופין לדימום.

 

4. את העובדה שנטלת סמים כלשהם כמו אקסטזי או מריחואנה.

 

לעישון סמים קלים כגון מריחואנה, נטילת סמי הזיה שונים, פטריות הזיה, סמי מרץ, סמים קשים (קוקאין, הרואין וכדומה) וסמיים אחרים - יש השפעה על חולה לב, גם אם מדובר באירוע חד פעמי. לדוגמה: נטילת קוקאין עלולה לגרום לאוטם לב גם אצל צעירים וגם אצל כאלו שלא סבלו ממחלת לב קודם לכן.

 

5. את אופי התסמינים המדויק המאפיינים את מחלת הלב.

 

חולי לב מתבקשים לדווח על תופעות ותסמינים שונים הקשורים למחלתם ולתארם במדויק בעת הביקור אצל הרופא. הרופא שואל שאלות כגון: מה כואב? היכן כואב? מתי זה התחיל? באילו נסיבות זה כואב? האם יש קשר לשינוי תנוחה? מה משך הכאב? ועוד. דיוק במתן התשובה הוא מהותי לשם אבחנה נכונה ונגזר מכך גם לטיפול המתאים. לדוגמה: אם מישהו אומר שיש לו כאבים בחזה ללא הפסקה, או רגישות מסוימות רק ביום/ בלילה, והדבר אינו כך, הרי שהטיפול התרופתי הניתן יכול להיות לא מתאים ואף לגרום להחמרת הבעיה.

 

6. את העובדה שאתה נמצא במצב נפשי בעייתי.

 

מצב נפשי ירוד, בעיות בעבודה, בעיות בזוגיות ובעיות דומות עלולות להשפיע על המצב הבריאותי. אם מטופל חולה לב וסובל מתופעות של האצת דופק למשל, הרי שחשוב שהרופא יתייחס לתעוקה נפשית כי יש לכך השפעה מכרעת על הטיפול - גם על הטיפול התרופתי. במילים אחרות, חשוב להיות פתוח וכנה מול הרופא המטפל על מנת לקבל התייחסות טיפולית מתאימה והולמת.

 


* הכותב הוא מנהל טיפול נמרץ לב במרכז הרפואי הלל יפה

 

 

עדכון אחרון: אוגוסט 2015 

 

אילן-b
10/11/18 12:34

שלום , עברתי ניתוח מעקפים לפני כחודש , שאלתי האם אני זכאי לקבל אחוזי נכות [ כמה] והאם זה זמני או לצמיתות.?! תודה למשיב\ים

אורי6
05/06/14 9:37

דילמת הביצה והתרנגולת

רופא טוב צריך לדעת לשלוף מהחולה שמולו את המידע

בגלל המעמד והחרדה והבושה וחוסר הבנת החשיבות וכו'

יכול שהחולה לא יצליח להעביר את כל המידע החשוב

רופא טוב ידע לשלוף גם מחולה שלא מפוקס את המידע

yalla39
09/02/13 17:32

בכדי לזכות בטיפול יעיל וטוב חייבים לעדכן את הרופא בכל הפרטים, הנחשבים בעינך כחשובים וכשוליים לפעמים מידע שבעינך שולי הוא עיקרי לרופא ולפעמים הפוך, היה גלוי לב ותזכה בטיפול לב טוב,יעיל ומרפא בכל התחומים.