מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותאיך אנג'לינה ג'ולי נראית בלי פוטושופ?

איך אנג'לינה ג'ולי נראית בלי פוטושופ?

נפלאות הפוטושופ: חוקרים בדקו עד כמה התמונות שאנו רואים במגזינים רוטשו. לא תאמינו למראה עיניכם


החוקרים מציעים סימון על התמונות שידרג אותן על-פי מידת השינוי שעברה הדמות (צילום: Shutterstock)
החוקרים מציעים סימון על התמונות שידרג אותן על-פי מידת השינוי שעברה הדמות (צילום: Shutterstock)

 

מה הייתם מוכנים לעשות בשביל הפנים של אנג'לינה ג'ולי או הבטן השטוחה של הדוגמנים שעל שער המגזין? אולי הגיע הזמן שתבינו שאתם לא באמת יכולים להגיע לזה, כי במקרים רבים זה פשוט לא אמיתי.

 

בשנים האחרונות, ביקורת רבה הוטחה במפרסמים ועורכי מגזינים על כך שהם לקחו את ריטוש התמונות רחוק מידי. נשים רזות באופן שלא יאמן, אנשים גבוהים ודוגמנים ללא קמט או כתם על הפנים מתנוססים על שלטי חוצות, בפרסומות ועל עמודי השער של מגזינים.

 

הדימויים הלא-מציאותיים הללו, אליהם אנו נחשפים בכל מקום, נקשרו להפרעות אכילה ובעיות דימוי גוף בנשים, גברים וילדים. לכן, במספר מדינות, בהן ישראל, יש ניסיונות לקדם חקיקה שתחייב סימון תמונות שעברו ריטוש על-ידי תוכנות מחשב.

 

במחקר שפורסם בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences חוקרים מאוניברסיטת דרמות' בדקו את מידת הריטוש של תמונות ודירגו אותן לפי מידת השינויים הדיגיטליים שעברו ועד כמה התמונה סטתה מהמציאות.

 

כדי להבין את עוצמת המניפולציה, צפו בעצמכם בתמונות לפני ואחרי ריטוש. בלחיצה על כפתורי ה- Toggle תוכלו לראות איך הגוף נהיה צר, הפנים נהיות סימטריות והקמטים נעלמים יחד עם הצלוליטיס.

 

לדברי החוקרים, סימון תמונות שעברו ריטוש אינו מספק, כי הוא לא מאפשר להפריד בין תמונות שרוטשו קלות, למשל עברו תיקוני צבע קלים, לתמונות בהן הדוגמן או דוגמנית שונו מעבר להיכר. הם מציעים סימון מיוחד שידרג את התמונות על-פי מידת השינויים שעברה הדמות. סימון כזה, יאפשר לאנשים הנחשפים לתמונה להבין עד כמה היא רחוקה מהמציאות ויגרום לעורכים ומפרסמים לחשוב פעמיים על כל שינוי. החוקרים אף פיתחו כלי שמאפשר למדוד את מידת השינוי שעבר המצולם.

 

 

רוצים לדעת איך נראית ברבי בגודל של אישה אמיתית?

 

PNAS November 28, 2011