מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותאפיקסבן לטיפול מניעתי בפרפור עליות

אפיקסבן לטיפול מניעתי בפרפור עליות

מחליף פוטנציאלי לקומדין


פרפור עליות מהווה הפרעת קצב לב שכיחה המעלה באופן מובהק סיכון לשבץ מוח. עד כה הטיפול ברוב החולים כלל מעכבים של ויטמין K כגון הקומדין (וורפרין) הגורמים לאפקט נוגד קרישה ומורידים באופן ניכר את הסיכון לשבץ באוכלוסיית חולים זו. למרות התועלת המוכחת שבקומדין, השימוש בתכשיר כרוך בתופעות לוואי לעיתים מסכנות חיים של דמם. בנוסף על החולים לנטר באופן שגרתי את האפקט נוגד הקרישה על ידי בדיקות דם חוזרות (INR) וכן לשמור על דיאטה קבועה. גם שימוש בתרופות נוספות עלול להשפיע על פעילות הקומדין. לאור הקשיים בשימוש בקומדין הוחל לאחרונה בפיתוח תכשירים נוגדי קרישה אחרים שאולי יחליפו בעתיד את הקומדין. לאחרונה דיווחנו על כך כי מנהל התרופות ומזון האמריקני אשיר את השימוש בתרופה פרדקסה להתויה זו. תכשיר נוסף שנבדק הינו האפיקסבן. תרופה זו מעכבת קרישה על ידי עיכוב אחד החלבונים המשתתפים בתהליך הקרישה בשם גורם קרישה מספר 10. תוצאות המחקר התפרסמו לאחרונה בירחון היוקרתי הניו-אנגלנד ג`ורנל אוף מדיסין. המחקר, שהיה כפול סמיות, כלל למעלה מ 5500 חולים עם פרפור עליות שלא יכלו, מסיבות שונות,להיות מטופלים בקומדין. החולים חולקו באופן אקראי לקבלת אפיקסבן אולאספירין. המחקר הדגים כי הטיפול באפיקסבן הוריד באופן מובהק סיכון לשבץ או מאורעות תסחיפים אחרים מבלי לעלות סיכון לדמם.
נראה כי אנו עומדים בפני תקופה חדשה בכל הנוגע לטיפול נוגד קרישה למניעת שבץ החולים עם פרפור עלוות וכי בעתיד הלא רחוק יעמדו בפני הרופא המטפל מספר רב של טיפולים אפשריים.

NEJM 2011

 

תרגם וערך-ד"ר איתן אוריאל