מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותאפשר למנוע פגיעה בחוט השדרה

אפשר למנוע פגיעה בחוט השדרה

בארה"ב כל שעה נפגע אדם פגיעה בחוט השדרה, אבל לוקח רק שנייה כדי למנוע אותה. חשוב להיות מודע ולנקוט אמצעי זהירות מתאימים שיכולים להפחית את הסיכון לפגיעה.


אמצעי זהירות מתאימים למניעת פגיעה בחוט השדרה
אמצעי זהירות מתאימים למניעת פגיעה בחוט השדרה

לפציעות בחוט השדרה יכולות להיות השלכות הרסניות. הן יכולות להיגרם ממגוון סיבות החל מחוסר שימוש באמצעי בטיחות כמו חגורת בטיחות וקסדה או חוסר בדיקת עומק המים לפני הצלילה. הגורמים לפגיעה בחוט השדרה משתנים בהתאם לגילו של אדם.

 

עד גיל 29 שנים

 

בעוד שפעילויות ספורט ונופש מהוות רק 18% מכלל פגיעות בחוט השדרה, רוב הפציעות האלה קורות בקבוצת גיל זו. להלן מספר דברים שעשויים לעזור ולהפחית את הסיכון:


1. תמיד לבש קסדה מתאימה והשתמש בציוד בטיחות במהלך פעילות ספורט ופנאי. זה כולל את כל הפעילויות על גלגלים, רכיבה על סוסים, כדורגל, בייסבול או כדורסל.


2. תמיד בדוק את עומק המים לפני הצלילה, גם אם אתה צולל במקום מוכר.

 

3. הימנע מהזזות ראש מיותרות בזמן משחק פוטבול. 

 

4. הימנע משימוש באזוניות בזמן רכיבה-היה מודע למתרחש מסביבך

 

מתחת לגיל 65 שנים

 

הגורם העיקרי לפגיעה בחוט השדרה בקבוצת גיל זו הוא תאונת דרכים. להלן מספר דברים שעשויים לעזור ולהפחית את הסיכון:
 

1. תמיד חגור חגורת בטיחות בזמן נסיעה ברכב

2. אין לשתות ולנהוג וגם למנוע מאחרים לנסוע עם נהגים שיכורים

 

מעל גיל 65 שנים

 

אנשים בקבוצת גיל זו סובלים בדרך כלל מפגיעה בחוט השדרה בעקבות נפילה. להלן מספר דברים שעשויים לעזור ולהפחית את הסיכון:
 

1. הימנע משימוש בשטיחים בבית או גורמי סיכון אחרים דוגמת חוטי חשמל

2. השתמש במקלחת בשטיחון נגד החלקה ומאחזים

3. נעל נעליים סגורות

4. שוחח עם הרופא המטפל אודות טיפול תרופתי, במידה והינך נוטל תרופות שעלולות להגביר את הסיכון לנפילה

 

הודות לתוכניות שיקום מקיפות ותמיכה בקהילה, אלה עם פגיעה בחוט השדרה יכולים להמשיך לחיות חיים פרודוקטיביים. עם זאת, פגיעה בחוט השדרה מצריכה טיפול לכל החיים. בעוד שהרפואה מתקדמת בצעדי ענק לקראת מציאת ריפוי, מניעת הפגיעה היא הדרך הטובה יותר.

 

מתוך-The Spinal Cord Injury Zone

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן
 

שלמה2
26/05/10 7:55