מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותארה''ב: ליריקה אושרה לכאבים נוירופטיים

ארה''ב: ליריקה אושרה לכאבים נוירופטיים

ה-FDA אישר את הטיפול בתרופה Pregabalin (ליריקה) לטיפול בכאב נוירופתי על רקע פציעת חוט שדרה


תרופה ראשונה שאושרה לטיפול בכאב נוירופתי על רקע פציעת חוט שדרה (צילום: Shutterstock)
תרופה ראשונה שאושרה לטיפול בכאב נוירופתי על רקע פציעת חוט שדרה (צילום: Shutterstock)

 

אישור ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) של הליריקה לטיפול בכאב נוירופתי על רקע פציעת חוט שדרה, מעלה את מספר התוויות השימוש בתרופה לחמש, לאחר שכבר אושרה לטיפול במגוון מצבים בהם נוירופתיה סוכרתית ופיברומיאלגיה.

 

יותר מ-60% מנפגעי חוט שדרה מדווחים על כאב נוירופטי בחודשים ראשונים לאחר הפציעה. הכאב מורגש לעתים מעל לפלס הפגיעה, לעתים באזור פלס הפגיעה ולעיתים מתחת לו, כאשר השכיח ביותר הוא מתחת לאזור הפגיעה. הכאב יכול לפגוע בתפקוד ואיכות חייו של הפרט.

 

האתר Medscape מדווח כי האישור לשימוש בליריקה לכאבים נוירופטיים בנפגעי חוט שדרה מבוסס על תוצאות שני מחקרים קלינים כפולי סמיות בשלב 3, שערכו השוואה בין ליריקה במינון גמיש (150-600 מ"ג ליום) ובין תרופת פלצבו אצל 357 חולים. בזמן הניסוי, החולים המשיכו בלקיחת תרופות אחרות. מחקר אחד כלל אך ורק חולים עם פציעה טראומטית של חוט השדרה ומחקר אחר כלל כ-5% מהחולים עם פציעות לא-טראומטיות.

 

המחקרים הראו הפתחה משמעותית ברמת הכאב לאחר 12 ו-16 שבועות עם קבלת התרופה, לעומת קבלת פלצבו. אצל יותר חולים שנטלו ליריקה נרשמה ירידה של 30%-50% בעוצמת הכאב, בהשוואה לחולים שקיבלו פלצבו. בחלק מהחולים, הירידה בכאב הייתה משמעותית כבר לאחר שבוע אחד של טיפול ונותרה לאורך כל תקופת המחקר.

 

תופעות הלוואי הנפוצות בטיפול בליריקה כוללות ישנוניות, טשטוש ראיה, עליה במשקל, עצירות, הפרעות בשיווי משקל, עליה בתאבון, קשיי ריכוז וקשב, סחרחורות ויובש בפה.

 

עד היום, לא היו טיפולים תרופתיים המאושרים על-ידי ה-FDA לחולים עם כאב נוירופתי על רקע של פגיעה בחוט השדרה. אישור התרופה למצב רפואי זה מהווה אבן דרך משמעותית בתחום. 


 

מקור-Medscape