מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותבטווח הארוך מריחואנה לא פוגעת בראש

בטווח הארוך מריחואנה לא פוגעת בראש

מחקר: שימוש במריחואנה, שאינו שימוש כבד, לא מוביל לירידה מנטאלית בגיל העמידה


המחקר מראה כי השפעות הסם על המוח הן זמניות (צילום: Shutterstock)
המחקר מראה כי השפעות הסם על המוח הן זמניות (צילום: Shutterstock)

 

השימוש במריחואנה רפואית הופך יותר ויותר נפוץ. האם הוא גובה מחיר מהמוח בטווח הארוך? מחקר חדש מצא כי שימוש מידי פעם במריחואנה לא כרוך בפגיעה בתפקוד הקוגניטיבי בגיל העמידה. יחד עם זאת, ייתכן כי שימוש כבד וממושך עלול לפגוע בתפקודים מנטאליים.

 

המחקר שפורסם בכתב העת American Journal of Epidemiology בחן את הזיכרון של כמעט 9,000 בריטים בני 50 ומצא כי אלה שהשתמשו במריחואנה הגיעו לתוצאות טובות במבחנים שבדקו תפקוד קוגניטיבי כמו בני גילם שמעולם לא השתמשו בסמים, ואפילו קצת יותר.

 

כשהנחקרים היו בני 42 הם נשאלו על שימוש נוכחי והיסטוריה של שימוש בסמים לא חוקיים. מריחואנה הייתה ללא ספק הסם הנפוץ ביותר בקרב המשתתפים. 6% דיווחו על שימוש במריחואנה בשנה האחרונה, וכרבע אמרו כי הם השתמשו בסם אי פעם.

 

החוקרים מאוניברסיטת King's College בלונדון אומרים כי הממצאים מראים שברמת האוכלוסייה שימוש בסמים בעבר לא קשור לתפקוד קוגניטיבי לקוי בגיל העמידה. למעשה, כשחיברו את נתונים של אלה שהשתמשו בסמים בעבר ואלה שמשתמשים בהם בהווה, ציוני המבחנים שבדקו בין היתר יכולות קוגניטיביות, קשב וזיכרון, נטו להיות מעט גבוהים יותר.

 

יחד עם זאת, המחקר לא פוסל אפשרות להשפעה מזיקה בחלק מהמשתמשים הכבדים שהשתמשו בסם תקופות ארוכות. תת קבוצה קטנה של המשתתפים שאמרו כי הם עברו בעבר טיפול נגד השימוש בסם, מה שעשוי להצביע על שימוש כבד בסם או התמכרות, לא הגיעו לתוצאות טובות כל-כך מבחינה קוגניטיבית בגיל 50. אבל נחקרים אלה היו מעטים מידי ולכן לא ניתן להסיק מסקנות.

 

 

Am. J. Epidemiol. First published online: December 21, 2011

תחת הכותרת הזאת התקיימה באונברסיטת חיפה הרצאה מאת דוקטור שאול לב-רן, במסגרת החוג לבריאות הנפש.
ההרצאה שהציגה את מצב הידע הנוכחי ואתרגים במחקר, תאמה במדוייק את המאמר הנ"ל של אלה הר-נוי.
אין ספק, יש עוד המון מה לחקור סביב סגולותיו הרפואיות של הקנבאיס ואולם יש לזכור כי גם את ההתקדמות העצומה שהושגה בשנים האחרונות וכבר נותנת הלכה למעשה, מזור אופטימלי לאלפי חולים במחלות שונות, יש לזקוף לאותם קומץ של אנשים נאורים השואפים לחקור את האמת, ללא משוא פנים.
באותה המידה, אין ספק כי "הרשות הלאומית למלחמה באזרחים" אינה בוחלת בשום אמצעים, כולל פרסומים שיקריים ומגמתיים, מסעות הפחדה, עידוד הבורות וטיפוח הבערות על מנת ליצור בדעת הקהל התנגדות שתמנע כל מחקר ופיתוח, גם כשהדבר טוב לאנושות!
מי מרשה לרשות לאומית לשקר ביודעין לכלל הציבור?!