מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.

בלוז הבקיני

מחקר: המחשבה על מדידת בגד ים בתא מדידה מואר, מחשיכה - יותר מכל דבר אחר - את מצב רוחן של נשים


זו לא את – זה כולנו: מדידת בגדי ים פוגעת במצב הרוח של נשים (צילום: Shutterstock)
זו לא את – זה כולנו: מדידת בגדי ים פוגעת במצב הרוח של נשים (צילום: Shutterstock)

 

האם המחשבה על מדידת בגד ים חדש מול שלוש מראות תחת האורות הלא מחמיאים של חדר המדידה פוגעת במצב הרוח שלך? את לא לבד. מחקר חדש מצא כי בשביל נשים, רק עצם החשבה על מדידת בגדי ים יכולה לגרום למצב-רוח רע.

 

כשהנשים התבקשו לדמיין לבישת בגד ים זה גם העלה את תחושת האובייקטיביזציה העצמית – מונח המשמש פסיכולוגים לתאר איך אנשים – פעמים רבות נשים ובנות – מסתכלים על גופם כאילו מבחוץ, מפחיתים את עצמם לאובייקטים שיש להעריך אותם.

 

החוקרים האוסטרליים מאוניברסיטת פלינדרס, מסבירים כי לאובייקטיביזציה עצמית יש מגוון השלכות שליליות – הדאגה המתמדת על איך שנראים והבושה על הגוף, קשורות להפרעות אכילה ודיכאון.

 

אובייקטיביזציה עצמית היא תכונת אישיות - לחלק מהנשים נטייה גדולה יותר לכך מאחרות. אבל סיטואציות מסוימות יכולות להגדיל את התחושה של אובייקטיביזציה עצמית – לא משנה מה הייתה נקודת הפתיחה שלך. החוקרים ביקשו לבדוק כיצד ביגוד משפיע על התחושה הזו.

 

 (עצם החשבה על מדידת בגד ים יכולה לגרום למצב-רוח רע. צילום: Shutterstock)

 

החוקרים כתבו ארבעה תרחישים שמטרתם לבחון את השפעת הביגוד על אובייקטיביזציה עצמית, מצב רוח ושביעות רצון מהגוף: בתרחיש הראשון נשים התבקשו לדמיין את עצמן מודדות בגדי ים בחדר מדידה של חנות. בתרחיש אחר הנשים דמיינו לעצמן שהן לובשות בגד ים כשהן הולכות על חוף. שני התרחישים האחרים התקיימו באותה תפאורה, רק שבמקום בגד ים הנשים דמיינו שלבשו ג'ינס וסוודר. 

 

102 נשים צעירות קראו כל אחד מהתרחישים בסדר אקראי והשתתפו בתרגול הדמיון. לאחר כל תרחיש הן מילאו שאלונים שתוכננו למדידת מצב רוח, רגשות כלפי הגוף ואובייקטיביזציה עצמית.

 

הממצא הראשון שפורסם בכתב העת Sex Roles לא מפתיע – בכל התרחישים, חשיבה על בגד ים גרמה לנשים להרגיש רע יותר כלפי גופן וגרמה למצב רוח רע יותר מאשר הבגדים.

 

עם זאת, נמצא כי המחשבה על מדידת בגדי ים בתא מדידה הייתה מה שהביא לסבירות הגדולה ביותר לאובייקטיביזציה עצמית בנשים – לא התרחיש הפומבי בו נשים עשויות להניח שאנשים אחרים שופטים את הגוף שלהן. ממצא זה מדגיש כמה אובייקטיביזציה עצמית היא באמת תהליך פנימי. המחקר מראה כי הנוכחות הפיזית של צופים אינה הכרחית ליצירת אובייקטיביזציה עצמית.

 

לדברי החוקרים, חדר המדידה של חנויות בגדים פעמים רבות מכיל מספר מאפיינים פוטנציאליים לאובייקטיביזציה: מראות (לרוב כמה), תאורה בהירה ותביעה שנשים יעסקו בהערכה של הגוף שלהן מקרוב כשהן בודקות איך הבגדים נראים ומתאימים.

 

 

SEX ROLES Volume 66, Numbers 9-10 (2012), 646-654

שלום רב
אני לא אישה , אך לכמה נשים מעל גיל 30 ביקיני אכן מחמיא?
בעניים גבריות : למעט מאד נשים. לכן ביקיני הינו בעיני פיסת בד זעירה המשמשת לדיכוי נשים ע"י צפיות החברה שהופכת פיסה זו לדבר האידאלי אצל נשים ומדרבנת להפרעות אכילה
הכוללות הרזיה קיצונית.
לאחר חג שמח
יעקב

יוליול
27/04/12 18:20