מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותבני נוער הומוסקסואלים והפרעות אכילה

בני נוער הומוסקסואלים והפרעות אכילה

מחקר חדש בוחן את השפעת הנטייה המינית אצל בני נוער על התפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בני נוער אשר מגדירים את עצמם כהומוסקסואלים, לסביות ובי-סקסואליים עשויים להיות בסכנה גדולה יותר לפתח סימפטומים של בולמוסים והקאות, בהשוואה לבני נוער הטרוסקסואלים, החל מגיל צעיר מאד.


מחקרים קודמים מצאו קשר בין נטייה מינית לבין סכנה של התפתחות הפרעת אכילה בקרב מבוגרים. נמצא למשל כי גברים הומוסקסואלים בוגרים הינם בעלי שיעורים גבוהים יותר של סימפטומים בהשוואה לגברים הטרוסקסואלים.


פחות ידוע לגבי כיצד נטייה מינית משפיעה בקרב בני נוער.

 

מחקר חדש בהרווארד חיפש את הקשר בין נטייה מינית לבין סימפטומים של בולמוסים והקאות. נבדקו 14,000 בני נוער בין הגילאים 12 ל – 23. הממצאים הצביעו על שיעורים גבוהים יותר של בולמוסים, הקאות ושימוש במשלשלים בקרב בני נוער אשר הגדירו את עצמם כהומוסקסואלים, לסביות, בי-סקסואליים וגם "בעיקר הטרוסקסואלים".


באופן ספציפי, הבנות אשר הגדירו עצמן כלסביות, בי-סקסואליות ו"בעיקר הטרוסקסואליות" דיווחו על סימפטומים של בולמוסים לפחות פעם בחודש בשנה האחרונה - פי שתים יותר מהבנות אשר הגדירו עצמן הטרוסקסואליות.
אצל הבנים, הומוסקסואליים היו בעלי סיכון של פי 7 יותר מאשר בנים הטרוסקסואלים לפתח סימפטומים של בולמוסים וסיכון של פי 12 לפתח סימפטומים של הקאות.


על סמך מחקרים קודמים החוקרים משערים שנערים בעלי נטייה מינית הנחשבת במיעוט נמצאים בדרך כלל תחת לחצים גבוהים יותר, ומקבלים יחס של חריגים בקרב המשפחה ובבית הספר, והם לעיתים קרובות חווים דחייה והטרדות.


הבידוד והקורבנות שהם חווים הם אלה אשר לעיתים גורמים לנטייה לפתח הפרעות בריאותיות אשר קשורות למתח כגון הפרעות אכילה.


אחת החוקרות מציינת לסיום את החשיבות של התמיכה המשפחתית דווקא במקרים אלה.

 

 J Adolesc Health. 2009, 45(3), 222-229

 

 

תרגום ועריכה: מיכל אפק