מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל
פרופ' ירון ארבל הוא קרדיולוג ומצנתר לב בכיר במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בנוסף, פרופ' ארבל מנהל את המרכז למחקר קרדיווסקולרי במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). הוא פרופ' מן המניין בקרדיולוגיה באוניברסיטת תל אביב (מסלול קליני). פרופ' ארבל מומחה בפנימית, מומחה קרדיולוגיה ומומחה בצינתורים. הוא בוגר בית הספר לרפואה בת"א. הוא סיים בהצטיינות התמחות ברפואה פנימית. לאחר מכן, סיים בהצטיינות יתרה התמחות בקרדיולוגיה במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהמשך,התמחה בצינתורי לב וצינתורים מורכבים לבעיות מסתמיות בטורונטו ,קנדה. הוא מבצע את כל סוגי צינתורי הלב. כמו כן, הוא מומחה בצינתורי כליות לטיפול ביתר לחץ דם עמיד לטיפול . יצירת קשר: 058-5518401 האתר שלי : yaronarbel.com

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבחדשותבקרוב בחדר הניתוח: הולוגרמות מרחפות של איברים

בקרוב בחדר הניתוח: הולוגרמות מרחפות של איברים

מנתחים בשניידר נעזרו בהולוגרמות ליבם של שמונה ילדים במהלך צנתורים


 (RealView Imaging Ltd)
(RealView Imaging Ltd)

הסתיים בהצלחה מחקר ראשון מסוגו בעולם, שנערך במרכז שניידר לרפואת ילדים, שבחן פיתוח ישראלי מתקדם: הולוגרמה תלת-ממדית של איברים פנימיים. המחקר בחן את ההולוגרמות בתנאי אמת - הן ריחפו באוויר במהלך 8 צנתורי לב של ילדים.

 

במהלך הצנתורים, בוצעה הדמיה של הלב, הן בעזרת שיקוף הנותן הדמיה תלת-ממדית של הלב והן בעזרת מכשור אולטרא-סאונד תלת-ממדי של חברת פיליפס. באמצעות טכנולוגיה חדשנית של חברת ריל-וויו אימג'ינג, על סמך אותן ההדמיות, נוצרה הולוגרמה תלת ממדית של הלב.

 

הטכנולוגיה החדשה מייצרת הולוגרמה דינמית של האיבר, אשר למעשה "צף ומרחף באוויר חופשי". הרופאים יכולים "לגעת" באיבר הצף, "לסובב" אותו ואף "לחתוך" בו, מה שנראה ומורגש כנגיעה פיזית ממש בחלקיו השונים. כך ניתנת גישה אל כל חלקי האיבר, מכל זווית שהיא. ההולוגרמה מאפשרת זוויות צפייה לא קונבנציונאליות, אשר למעשה מדמות מצב בו האיבר ממש נמצא "בידיו של הרופא".

 

"ההיטלים ההולוגרפיים אפשרו להבין ולחקור באופן אינטואיטיבי את המבנה המרחבי של לב המטופל" אומרת ד"ר עינת בירק, מנהלת מכון הלב במרכז שניידר "ניתן לצפות בפגמים, כאילו הלב מונח לפניך וכך להעריך במרחב את איכות הפעולה הפולשנית ואת פעולות הגומלין בין שתלים שונים, לרקמה הרכה, תוך כדי ביצוע הפעולה".