מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותבקרוב הפירות והירקות בישראל יהיו בריאים יותר

בקרוב הפירות והירקות בישראל יהיו בריאים יותר

אושרו תקנות חדשות לפיהן יופחתו משמעותית מינוני חומרי ההדברה המותרים במזון ובתוצרת חקלאית


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

תקנות חדשות שאושרו היום (ב') אמורות להוביל להפחתה משמעותית בחומרי ההדברה בפירות והירקות שאנו אוכלים, החל מהחודש הבא. שעות ספורות לפני פיזורה הצפוי של הכנסת, הספיקה ועדת הבריאות לאשר את התקנות שהגישו שרי החקלאות והבריאות, לפיהן יופחתו מינוני חומרי ההדברה המותרים במזון ובתוצרת חקלאית.

 

במהלך הליך הגשת התקנות לאישור הוועדה התברר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו חייב לחתום עליהן. זאת מכיוון שחתימתה של שרת הבריאות היוצאת יעל גרמן כבר אינה תקפה, ונתניהו משמש כשר הבריאות בפועל. הבוקר חתם ראש הממשלה על התקנות ובכך התאפשר דיון בהן ואישורן בוועדה.

 

העדכון כולל איסור שימוש במרבית החומרים המסוכנים בהם משתמשים כיום בהדברה, בהם קרבמטים - תרכובות אורגניות המשמשות להדברת חרקים, העשויות להשפיע על מערכת העצבים והפעילות ההורמונלית, וזרחנים אורגניים - קוטלי חרקים בגידולים חקלאיים, העלולים לגרום להרעלות ופגיעה בהתפתחות מערכת העצבים של פעוטות.

 

לגבי חלק מהחומרים, כמו DDT, נקבע כי יופחת השימוש בהם ובמיעוט קטן מהמקרים אושר להשתמש בחומרים תחליפיים אשר הוכח לגביהם כי הם ידידותיים יותר לבריאות האדם, החי והסביבה. התקנות ייכנסו לתוקף חודש ימים לאחר פרסומן.

 

עו"ד תמי מור מהלשכה המשפטית במשרד החקלאות ציינה כי התקנות לא עודכנו מאז שנת 2008, וכי התקנות שאושרו היום הובאו לוועדה אחרי שנתיים של עבודת עדכון ומחקר מאומצת, המחמירה עם הדברת גידולים חקלאיים כפי שנהוג ברחבי העולם.

 

"אם החקלאים יישמו את התקנות בשטח, הפירות והירקות שאנחנו אוכלים יהיו בריאים יותר מעתה" אמרה ד"ר רינה ורסנו, הממונה על מזהמי מזון במשרד הבריאות. בדיקות לנוכחות וכימות חומרי הדברה בתוצרת חקלאית טרייה המשווקת בישראל מתבצעות על-ידי משרד החקלאות ברמת השדה ועל-ידי שירות המזון במשרד הבריאות בדרכי השיווק.

 

למידע נוסף על חומרי הדברה בפירות וירקות והשפעתם על הבריאות>

להודעה באתר הכנסת