מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניכמוניחדשותבשיבא טוענים: הכללית אינה מאשרת למבוטחיה המשך טיפול בבית החולים

בשיבא טוענים: הכללית אינה מאשרת למבוטחיה המשך טיפול בבית החולים

הכללית: הירידה בהיקף הרכש נובעת ממגמות בעולם ובארץ של פיתוח שירותים רפואיים בקהילה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 בבית החולים שיבא טוענים כי בשירותי בריאות כללית לא מאשרים למבוטחים להמשיך טיפול בבית החולים.
לטענת בית החולים, חלה ירידה של כ-11% בפעילות הכללית בבית החולים מתחילת שנת 2013.

בהודעה שפורסמה על ידי דוברות בית החולים נכתב כי:  "מאות ממטופלי קופת חולים כללית אינם מקבלים בחודשים האחרונים טפסי 17 למרכז הרפואי שיבא. המשמעות המיידית: חולים הנמצאים בטיפולים, או כאלה המבקשים להיות מטופלים בבית החולים, ונקבעו להם תורים לימים ולשבועות הקרובים, נאלצים לבטל את התורים, וחלקם אף מגיעים ומשאירים פיקדון כספי רק כדי להמשיך את הטיפולים החיוניים".

בהודעה הובאו שתי דוגמאות:

"- חולת לב שהומלץ לה על ניתוח ותיקון המסתם המיטרלי פנתה למנהל מערך ניתוחי הלב בשיבא, פרופ' אהוד רענני, שקבע שיש לנתחה. ואולם הכללית מנעה זאת והפנתה את החולה לניתוח בבית חולים בבעלות הקופה. 

- סטודנט החולה בטרשת נפוצה המטופל בבית החולים ועבר שורה של טיפולים, נאלץ להשאיר פיקדון עצמי לאחר שהקופה סירבה לנפק לו טופס 17 עבור בדיקת MRI הכרחית. "

 

 עוד נאמר בהודעה שהופצה ע"י שיבא כי "נתוני בית החולים מצביעים על ירידה של כ-11 אחוז בפעילות הכללית בשיבא בשנת 2013, ועובדה זו מעלה חשד שמדובר בהוראה שהתקבלה בדרגים הגבוהים של הקופה לסגור את שערי שיבא בפני מבוטחים של הכללית המבקשים להמשיך את רצף הטיפולים שהחל בשיבא, או חולים אונקולוגיים המבקשים להיות מטופלים אצל רופא מסוים בשיבא, או מבוטחים מבוגרים וכאלה המתקשים בתנועה ומבקשים לקבל טיפול בבית החולים הקרוב לביתם"

 

 לדברי מנהל בית החולים שיבא, פרופ' זאב רוטשטיין: "הלב נחמץ נוכח חולים המבקשים להמשיך את הטיפול אצלנו ונתקלים בסירוב מוחלט. אני מקווה שתמונת המצב תשתנה וטובת המטופל תחזור לעמוד לנגד עיניהם של מקבלי ההחלטות"

 

מהכללית נמסר בתגובה: "טובתם של לקוחותינו עומדת לנגד עינינו בכל עת וכל מטופל זוכה לטיפול הרפואי לו הוא זכאי.
הטענות על הירידה בהיקף הרכש משיבא הינן התעלמות מכוונת משינויים המתחוללים בעולם הרפואה בכלל ובישראל בפרט, ואשר להם ישנה השפעה מכרעת על הכנסות בה"ח : בכל העולם ישנה מגמה של העברת שירותים רפואיים לקהילה, רק בשנה האחרונה נפתחו במרכז הארץ כארבעה מוקדי רפואה דחופה (גם על ידי הכללית) המצמצמים את הצורך בהגעה לחדרי המיון ומפחיתים אשפוזים בכל בתי החולים; בשנתיים האחרונות נוספו בכל הארץ מכשירי MRI חדשים אשר נרכשו על ידי המדינה והדבר מפחית הכנסות לבתי חולים מסוימים שריכזו בעבר את מירב המכשירים. על אלה יש להוסיף את הירידה הדרמתית בניתוחי לב הנובעת מרפואה מונעת משופרת – גם זה תהליך המעיב על הכנסות בתי החולים."