מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותבשר אדום מקצר את החיים

בשר אדום מקצר את החיים

מחקר: צריכת כמויות גדולות של בשר אדום עשויה להעלות את הסיכון למוות מוקדם, סרטן ומחלות לב


תזונה עשירה בבשר אדום, במיוחד מעובד, עשויה לקצר את תוחלת החיים (צילום: Shutterstock)
תזונה עשירה בבשר אדום, במיוחד מעובד, עשויה לקצר את תוחלת החיים (צילום: Shutterstock)

 

מחקר שנערך על-ידי חוקרים מאוניברסיטת הרווארד בקרב יותר מ-120,000 איש, מצא כי בשר אדום מעלה את הסיכון למוות באופן כללי, וגם את הסיכון למוות מסרטן או מבעיות הקשורות ללב. החלפת הבשר האדום בדגים, עוף ואגוזים תפחית את הסיכונים.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine התבסס על נתונים של כמעט 38,000 גברים שהיו במעקב בין השנים 1986 ו- 2008 וכמעט 84,000 נשים שהיו במעקב בין 1980 ל- 2008. כל הנבדקים היו בריאים בתחילת המחקר. התזונה הוערכה באמצעות שאלוני תזונה שעודכנו כל 4 שנים.

 

לאחר שנלקחו בחשבון גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות - כמו צריכת קלוריות יומית, צריכת מזונות אחרים, היסטוריה רפואית, עישון, פעילות גופנית והשמנה - נמצא כי כל מנה יומית של בשר לא מעובד בתזונה מעלה את הסיכון למוות מכל סיבה שהיא ב- 13%, למחלת לב קטלנית ב- 18% ולתמותה מסרטן ב- 10%. כשמדובר בבשר מעובד, כל מנה יומית כרוכה בסיכון מוגבר עוד יותר – 20% לתמותה כללית, 21% למוות ממחלות לב ו- 16% למוות מסרטן.

 

(בשר מעובד מעלה את הסיכון עוד יותר צילום: Shutterstock)

(בשר מעובד מעלה את הסיכון למוות יותר מבשר אדום שאינו מעובד. צילום: Shutterstock)

 

על סמך הנתונים, החוקרים מעריכים כי החלפת מנה יומית של בשר במזונות אחרים - בהם דגים, עוף, אגוזים, קטניות, מוצרי חלב דלי שומן ודגנים מלאים - קשורה להפחתה של 7% עד 19% בסיכון למוות. עוד מעריכים החוקרים כי 9.3% ממקרי המוות בגברים ו- 7.6% ממקרי המוות בנשים במחקר היו נמנעים בסוף תקופת המעקב, אם כל משתתפי המחקר היו צורכים פחות מחצי מנה (42 גרם) ביום של בשר אדום.

 

 

עוד על בשר אדום ובריאות

 

Arch Intern Med. Published online March 12, 2012

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

ראו בקישור הנלווה דיון על מסקנות מהמחקר:
ראשית היקף המחקר לא גדול
שנית- לא הוכחו יחסי סיבה ומסובב
ועוד, לא חושבו השפעות גורמים תורמים לתמותה כמו עישון, מעט כולסטרול, סוכרת, צריכת אלכוהול ורמת הקלוריות בתזונה.
כמו כן לא נלקחו בחשבון טיפוסי הבשר למשל כמו המבורגר עם לחמניה כשלחם הוא לא בריא.
בסוף מוסיפה זואי ששני מבקרים של המחקר הם צמחוניים ואולי בגלל זה העדיפו להעלים עין.

 http://www.zoeharcombe.com/2012/03/red-meat-mortality-the-usual-bad-science/