מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותגלישת סקי בישיבה

גלישת סקי בישיבה

(וידאו) סקי בישיבה שהתחיל כפרויקט של כמה סטודנטים מאוניברסיטת קלגרי הוצג באולימפיאדת הנכים ועשוי בקרוב להפוך סקי לנגיש יותר עבור אנשים עם מוגבלויות


גלישה בישיבה
גלישה בישיבה

הרעיון החדשני של סקי בישיבה Incline Design  החל משיחה פשוטה בשנת 2006, כאשר סטודנט לעיצוב תעשייתי בתואר שני שלו, ג'יימס צ'או ,הציג בפני כמה מחברי האגודה הקנדית של סקי לנכים את הרעיון. גולשים נכים התלוננו על העלות הגבוהה של המגלשיים לישיבה, אשר עלותם בקנדה הייתה 4000-7000 דולר, ואת הקושי בשמירה ותיקון של הציוד הנלווה, כיוון שהוא יוצר בארצות הברית או באירופה והיה צורך לשלוח אותו למפעל מרוחק עבור כל תיקון  נדרש.

 

"עלות היא בהחלט בעיה, אבל היא הייתה עטופה בלא מעט בעיות אחזקה", אמר צ'או.

 

במהרה נודע כי בבעיות אלו היו נתקלים 300-400 גולשים נכים ברחבי הארץ המשתמשים בסקי ישיבה כדי להתגבר על אתגרים פיזיים כגון קטיעות רגליים או פגיעה בחוט השדרה אשר שיתקה אותם מהמותניים ומטה.מדובר בקבוצה קטנה, אך נלהבת שחיפשה מוצר מקומי זול יותר ומוצר אשר את התיקונים העיקריים שלו יכול לעשות כל  מכונאי מוסמך. ואז  החלה העבודה הקשה.

 

עד 2007, הקבוצה העלתה עיצוב חדש של סקי מונו mono ski (מושב סקי הנשען על סקי אחד). סטודנטים להנדסה כיוונו את המרכיבים המבניים של המגלשיים למצב ישיבה. מדובר במסגרת אלומיניום שמורכבת משבעה חלקים המחוברים יחדיו, אולם כל  גולש נכה יכול בקלות לפרק את המסגרת לתיקונים קלים.

 

"זה בעצם הרבה יותר פשוט וגם זול יותר", אומר צ'או. המחיר הצפוי הוא כ - $ 2,000 והמודל החדש  יהיה פי שתיים עד שלוש פעמים זול יותר מאשר רוב הדגמים הקיימים כיום בשוק. משתמש בסקי ישיבה יצטרך לקנות מוט גלישה רגיל עם 2 outriggers (מוט סקי עם ידית מיוחדת המצורפת בתחתית כדי לאפשר לגולש לשמור על שיווי המשקל תוך התכופפות וסיבובים בזמן גלישה). המוט המיוחד אמור לעלות לפחות 1000 דולר, אבל הצפי הוא שהמכשול הגדול ביותר של העלות יוסר כדי למשוך יותר אנשים עם מוגבלויות לעסוק בספורט.

 

"זה הופך להיות הרבה יותר נוח כאשר רוצים לבלות עם משפחה וזה גם מתאים לקבוצות שרוצות להקים  מועדון של סקי בישיבה ", אומר טוני קרוק, מדריך לסקי. קרוק וכמה מדריכים אחרים בחנו את האב טיפוס החדש והופתעו מן הביצועים שלו, בהתחשב במחיר התקציב שלו. "כולנו התרשמנו ממנו לטובה" אומר קרוק. "מדובר בעיצוב פשוט שעובד היטב".

 

האב טיפוס החדש הוצג השנה בונקובר באולימפיאדת החורף לנכים 2010 Paralympic. התחרות הבינלאומית כללה כ - 650 ספורטאים עם מוגבלות פיזית כלשהי  מ- 40 מדינות.
"אנחנו יוצאים לשם כדי לחלוק אותו עם העולם," אומר צ'או. "אנשים תמיד מסתכלים על האולמפיאדה כדי להגדיר את הספורט."
אחרי אולימפיאדת הנכים, צ'או בן ה- 30 והצוות הצעיר שלו צפויים לסיים את העבודה ולהתחיל במכירת סקי ישיבה שלהם לציבור הרחב עד ספטמבר. האב טיפוס החדש כבר זכה להתעניינות מצד קהילת סקי נכים ברחבי הארץ.
"אנחנו מקווים לתמוך בצמיחה של הספורט," אומר צ'או בחיוך. "אנחנו חושבים שמדובר בהזדמנות טובה שתעזור לגולשים רבים להגיע לגבעות ברחבי קנדה בעתיד הקרוב".

 

 

 

מתוך-Spinal Cord Injury Zone

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן