מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותדיאטה עם פרוקטוז - מתכון ליתר לחץ דם

דיאטה עם פרוקטוז - מתכון ליתר לחץ דם

עפ"י מחקר שהוצג בכנס הנפרולוגי העולמי לפני כשבוע, עולה כי דיאטה עשירה בפרוקטוז מגבירה סיכון לפתח יתר לחץ דם


במהלך 200 השנים האחרונות צריכת הפרוקטוז בדיאטה הלכה ועלתה, במקביל לשיעורים ההולכים ועולים של השמנת יתר ויתר לחץ דם באוכלוסיה. האמריקאים צורכים כיום ב-30% יותר פרוקטוז לעומת הצריכה לפני כ-20 שנים ופי-4 לעומת הצריכה במאה הקודמת, אז שיעורי ההשמנה באוכלוסיה היו פחות מ-5%.

 

במחקר הנוכחי נכללו 4528 מבוגרים, ללא סיפור קודם של יתר לחץ דם. צריכת הפרוקטוז שלהם בדיאטה הוערכה וחושבה על סמך שאלונים שמילאו לגבי תזונתם, כולל התייחסות מיוחדת למוצרים כגון מיצי פירות, משקאות קלים, מאפים וממתקים.

 

החוקרים מצאו כי אנשים שצרכו מעל 74 גרם פרוקטוז ליום (כמות הנמצאת ב-2.5 כוסות מיץ ממותק), היו בסיכון מוגבר לפתח יתר לחץ דם. צריכת פרוקטוז מעל 74 גרם ליום העלתה סיכון ללחץ דם מעל 135/85 ב-28%, העלתה הסיכון ללחץ דם מעל 140/90 ב-36% והעלתה הסיכון ללחצי דם מעל 160/100 ב-87% .

 

תוצאות אלו מצביעות על כך כי צריכת פרוקטוז מוגברת קשורה באופן בלתי תלוי לסיכון מוגבר לפתח יתר לחץ דם.

 

www.sciencedaily.com/releases/2009/10/091029211521.htm

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה

לדעתי (וכמובן לא רק לדעתי) הפרוקוז הוא אחד מהנגעים של תזונת חברת השפע המערבית, על נזקיו ולא רק בלחץ דם גבוה אתם מוזמנים לקרוא :
http://www.camoni.co.il/index.php?idr=168&v=168022&p=profilBlogDetail&idb=679