מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותדיקור מזויף יעיל כמו דיקור אמיתי במטופלי רדיותרפיה

דיקור מזויף יעיל כמו דיקור אמיתי במטופלי רדיותרפיה

מחקר: דיקור מדומה אפקטיבי בדיוק כמו דיקור אמיתי בטיפול בבחילות בקרב חולי סרטן


ציפיות המטופל מביאות להשפעה המיטיבה של הדיקור על הבחילות (צילום: panthermedia)
ציפיות המטופל מביאות להשפעה המיטיבה של הדיקור על הבחילות (צילום: panthermedia)

 

דיקור מדומה (דיקור פלצבו) מיטיב עם בחילות באותה מידה כמו דיקור אמיתי, בקרב חולי סרטן שעוברים טיפולי רדיותרפיה. חוקרים שוודים מצאו כי מטופלים שקיבלו רק טיפול תרופתי סטנדרטי לבחילות סבלו הרבה יותר מבחילות מאשר מטופלים שעברו דיקור מסורתי, אך זה היה המצב גם בקבוצת דיקור הדמה.

 

המחקר שפורסם בכתב העת PLoS ONE כלל כמעט 300 חולי סרטן שעברו טיפולים רדיותרפיים. כמאה מהם עברו בנוסף לטיפולים הרגילים גם דיקור סיני מסורתי לטיפול בבחילות, במסגרתו מחטים הוחדרו לעור כדי לגרות נקודות מסוימות. כמאה נחקרים נוספים עברו דיקור דמה, במסגרתו המחטים רק נגעו בעור ולא חדרו אותו. החוקרים השוו קבוצות אלה לקבוצת הביקורת של מטופלים שקיבלו רק את הטיפול הסטנדרטי שכלל תרופות לטיפול בבחילות.

 

התוצאות הראו כי מטופלים שעברו דיקור- בין אם זה היה אמיתי או דיקור דמה- סבלו הרבה פחות מבחילות מאשר אלה שקיבלו טיפול תרופתי בלבד. בקרב המטופלים שעברו סוג כלשהו של דיקור, רק 37% חשו בחילה ו- 7% הקיאו בהשוואה ל- 63% ו- 15% מהמטופלים בקבוצת הביקורת. יחד עם זאת, לא נמצא הבדל בין שתי קבוצות הדיקור.

 

החוקרים מסבירים כי נראה שההשפעה המיטיבה לא מגיעה משיטת הדיקור המסורתית, אלא יותר מהציפיות החיוביות של המטופלים. נראה שלציפיות תפקיד משמעותי- 81% מאלה שציפו להרגיש רע אכן חשו רע, לעומת 50% בקרב אלה שלא ציפו לתחושות הרעות.

 

תוצאות מחקר זה תומכות בתוצאות מחקר שפורסמו בשנה שעברה לפיו מטופלים שסבלו מדלקת מפרקים ניוונית של הברך וטופלו באמצעות דיקור סיני מסורתי לא זכו ליתרונות מהטיפול יותר מאלה שקיבלו דיקור מזויף. בשתי הקבוצות לדיקור הייתה השפעה משמעותית בהפחתת הכאב והעלאת שביעות הרצון בקרב המטופלים.

 


PLoS ONE, 2011; 6 (3): e14766 DOI:10.1371/journal.pone.0014766

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

אני אוהבת להלל את אפקט הפלסיבו ובעצם להגיד, תראו איזה יופי שבכוחנו לטפל בבעיותינו אם רק נפנה תשומת לב לנושא.
אחד החוקרים המפורסמים בתחום הוא פרופ' טד קפצ'וק מהרוורד והוא הראה מימצא מרתק.
במחקרו את השפעת הפלסיבו על תסמונת המעי הרגיז הוא הראה שהשיפור המלווה את הפלסיבו נשאר גם כשהמשתמש יודע שזאת תרופת דמה.
המשמעות היא, לפחות כאן, שאם מפנים תשומת לב לבעייה, הגוף מגייס את משאביו לטפל בה.
http://www.camoni.co.il/?idr=402&pid=6590