מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותדרושים מתנדבים/ות למחקרים רפואיים

דרושים מתנדבים/ות למחקרים רפואיים

פירוט למחקרים שונים במרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר


1. דרושים/ות מתנדבים/ות בריאים/ות למחקר רפואי

במוסד רפואי: מרכז רפואי שיבא במחלקה: מכון הלב
מתקיים מחקר רפואי בנושא:
בדיקת הספיגה לגוף של שני תכשירי מגנזיום בישראל בנבדקים בריאים

למגנזיום יש חשיבות רבה בתפקוד גוף האדם. המגנזיום הינו אלמנט חיוני בתהליכים רבים בגוף הדורשים אנרגיה ובעת חוסר ביון המגנזיום יש דעיכה של תהליכים אנרגטיים בגוף. חסרונו עלול להביא להפרעות בריאותיות שונות, להגביר את שכיחותן של מחלות לב, ובמצבים קיצוניים אף לגרום למוות. הירידה המתמשכת בתכולת המינרלים שבתפריט התזונה המודרני מביאה בימינו לצריכת מגנזיום הנמוכה מן הרמה המומלצת.. ניתן לתקן חוסר במגנזיום אם ערים לאפשרות זו, ובקלות יחסית. קשה לתקן חוסר ביון המגנזיום ע"י הגברתו במזון ולכן מומלץ על תכשירי מגנזיום שמעלים את רמת המגנזיום בגוף ביעילות ובבטיחות יחסית ותוך זמן לא רב.

מטרת המחקר לבדוק את ספיגת המגנזיום ציטראט לעומת אוקסיד בנבדקים בריאים מתנדבים ללא מחלת לב ידועה. אנו מחפשים מתנדבים בריאים מעל גיל 18 שנה ללא מחלות, שאינם סובלים משילשול כרוני, שאינם נוטלים תרופות באופן קבוע.

משך המחקר 3 חודשים בהם יקבל כל נבדק בחודש הראשון טבליות מגנזיום מסוג אחד (ציטראט או אוקסיד), בחודש השני לא יקבל כל מגנזיום ובחודש השלישי טבליות מגנזיום מסוג שני (אם קיבל בחודש הראשון ציטראט אז בחודש השלישי יקבל מגנזיום אוקסיד, לדוגמה). בדיקות דם וכן בדיקה רמת מגנזיום ילקחו בחודש הראשון והשלישי לפני וחודש אחרי נטילת המגנזיום.

מחקר זה יאפשר לבדוק איזה תכשיר נספג טוב יותר בנבדקים בריאים. החולים לא יקבלו כל תמורה כספית להשתתפותם במחקר אולם במשך המחקר יהיו בביקורות של קרדיולוג בכיר במכון הלב בשיבא, יקבלו מידע לגבי בריאותם הכללית, רמת המגנזיום בגופם וכן יקבלו ללא כל תמורה את הטיפול בטבליות מגנזיום.

המעוניינים/ות להשתתף מתבקשים/ות לפנות בטלפון:
.03-5302617 לסימונה
בימים: א' – ה' בשעות: .08:30-15:30

 

2. למחקר רפואי הכולל אבחון ניסיוני:

דרושות מתנדבות למחקר רפואי הכולל אבחון ניסיוני, במעבדה למציאות מדומה במרכז השיקום, במרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר.

מתנהל מחקר ראשון מסוגו אשר מטרתו לבדוק את השפעת הטיפול במערכת ייחודית וחדשנית של מציאות מדומה על התפקוד ושיווי המשקל במטופלים לאחר אירוע מוחי.

המשתתפים במחקר:
אנשים בגיל -70 18 שנה, שלושה חודשים עד שש שנים לאחר אירוע מוחי ראשון עם מגבלה בתפקוד בעקבות האירוע, ללא מחלות נורולוגיות משמעותיות אחרות או מחלת לב פעילה ולא יציבה. רמת התפקוד הנדרשת: יכולת הליכה בעזרת אביזר עזר (מקל, הליכון) ו/או מכשיר, ללא עזרה. יכולת עמידה ללא תמיכה לאורך זמן.

האימון וההערכה במערכת במסגרת המחקר אינה כרוכה בתשלום ואין צורך בטופס 17.

מטופלים המעוניינים להשתתף במחקר מתבקשים להתקשר לאלישבע,
לטלפון 052-2202394.

 

3. למחקר רפואי הכולל טיפול ניסיוני:

דרושות מתנדבות למחקר רפואי הכולל טיפול ניסיוני - בנשים בגילאי 30-53 שנים במצב בריאותי טוב אשר מאובחנות כסובלות מרחם שרירני ומעונינות בטיפול תרופתי נסיוני לא פולשני.

מוצר המחקר – טבליות למתן נרתיקי.

במהלך המחקר המשתתפות יטלו טבליות למתן נרתיקי במינון נמוך של 10 מ"ג. המשתתפות תקבלנה טבליות אשר יוחדרו לנרתיק בעזרת מוליך לשימוש רב פעמי, את הטבליות יש להחדיר מידי יום .

לתכשיר לא ידועות תופעות לוואי משמעותיות.

במוסד רפואי: מרכז רפואי שיבא – תל השומר, במחלקה: נשים

מתקיים מחקר רפואי בתכשיר רפואי חדש בנושא: הערכת יעילות מתן נרתיקי של מיפפריסטון בהקטנת שרירנים ובהקלה על התסמינים שנגרמים מהשרירנים – מחקר ב- 30 נשים לפני גיל הבלות (לפני גיל המעבר).

המעוניינים/ות להשתתף מתבקשים/ות לפנות בטלפון: 052-6667273 אל אביבה
בימים: א - ה בשעות: 16 – 08

 

4. למחקר רפואי

דרושים/ות מתנדבים/ות למחקר רפואי הכולל . שם המחקר TIMI 50

במוסד רפואי: מרכז רפואי שיבא במחלקה: מכון הלב

מתקיים מחקר רפואי בתכשיר בנושא:

מחקר בינלאומי, רב מרכזי בנושא השוואה בין טבליות SCH530348 לעומת אינבו (פלצבו) על אירועי לב בחולים שעברו אוטם חד (אוטם) בשריר הלב ולא עברה שנה מאז האירוע. התרופה SCH530348 היא תרופה מחקרית שעדיין לא אושרה לשימוש ע"י ראשויות הבריאות, ותפקידה לחסום את פעילות טסיות הדם ועשויה להפחית את הסיכון להתקף לב או לאירוע מוחי. המשתתפים יהיו במעקב של רופא לב בכיר במכון הלב בשיבא בממוצע כשנתיים ויגיעו לביקורים במרפאת מכון הלב כל 4 חודשים בשנה הראשונה ואח"כ אחת ל 6 חודשים בשנה השניה. כל הביקורים ללא כל תשלום. תרופת המחקר ניתנת בנוסף לכל הטיפול הסטנדרטי שהחולה נוטל ולא במקומו. בנוסף יערכו לחולה בדיקות דם.

המעוניינים/ות להשתתף מתבקשים/ות לפנות בטלפון: .03-5302617 (סימונה)
בימים: ..א' - ה' בשעות:.08:30-15:30


5. למחקר רפואי הכולל אבחון ניסיוני:

דרושות מתנדבות למחקר רפואי הכולל אבחון ניסיוני

במוסד רפואי: תל השומר. במחלקה: אלרגיה

מתקיים מחקר רפואי בתכשיר רפואי חדש בנושא: הערכת בטיחות ויעילות של הפנל לאבחון תסמונת טרום-וסתית ע"י גילוי תגובה עורית להורמוני מין.

המעוניינות להשתתף מתבקשות לפנות בטלפון: 052-6667458
בימים: א-ה..... בשעות: 08-16 

 

6. השפעת האצה דונליאלה על ערכי סוכר בדם
במרכז הליפידים ע"ש ברוך שטרסבורגר ז"ל במרכז הרפואי ע"ש שיבא תל-השומר ,מתקיים מחקר חדשני הבודק את השפעת האצה דונליאלה על נטייה לסוכרת.


האצה מכילה רמות גבוהות מאד של ביתא קרוטן (עד ל- 10% מהמשקל היבש). במחקרים שנערכו במרכז הליפידים ע"ש ברוך שטרסבורגר ז"ל,שבמרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר, נמצא שאבקת דונליאלה היא בעלת יכולת לשיפור שומני הדם, ללא כל תופעות לוואי- נצפתה ירידה של ערכי טריגליצרידים בנבדקים וערכי - HDL כולסטרול "הכולסטרול הטוב" עלו בצורה משמעותית. זאת ועוד, במחקרים שבוצעו בבעלי חיים הודגם כי אבקת האצה דונליאלה משפרת את ערכי הסוכר בדם.


המחקר הנוכחי באצה דונליאלה, יבחן את השפעתה על רמת הסוכר באנשים עם ערכי סוכר גבוליים שאינם מטופלים תרופתית - המחקר אושר על ידי וועדת הלסינקי המוסדית, ויארך 12 שבועות.
מוצע למתנדבים העונים על הקריטריונים הבאים להשתתף במחקר זה.


1. נבדקים עם ערכי סוכר בין 99 ל 125 מ"ג לד"ל בצום
2. מגיל 18 ומעלה
3. שאינם חולי סוכרת

לפרטים ניתן לפנות: אל תמי לוביש (מתאמת מחקרים): 03-5342544
 

אבו-זקן
08/07/14 15:01

2009? ברצינות?

או שתעדכנו במחקרים חדשים שמחפשים נבדקים, או שתבטלו את המאמר הזה.