מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותה-FDA אישר לשיווק פיתוח ישראלי המסייע למשותקים ללכת

ה-FDA אישר לשיווק פיתוח ישראלי המסייע למשותקים ללכת

מנהל המזון והתרופות האמריקני אישר לראשונה לשימוש ביתי חליפה ממונעת המאפשרת למשותקים ללכת


(צילום: Argo Medical Technologies)
(צילום: Argo Medical Technologies)

מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) הודיע בסוף השבוע שהוא מאשר לשיווק את ה-ReWalk - מכשיר ממונע שמטרתו לשמש "שלד חיצוני" לאנשים המשותקים בגפיים התחתונות (פרפלגים) בשל פגיעה בחוט השדרה. מעתה המערכת זמינה לרכישה ולשימוש אישי בארה"ב. לאישור ה-FDA משמעות חשובה בכל הנוגע לפתיחת הדלת לאישור המוצר במדינות נוספות ברחבי העולם, בהן ישראל.

 

ה-ReWalk הוא פיתוח של חברת ארגו מדיקל (Argo Medical Technologies). חברת ארגו נוסדה בישראל בשנת 2001 על-ידי ד”ר עמית גופר, בעצמו משותק עקב פגיעת חוט שדרה, שסירב להאמין כי כיסא גלגלים הוא הפתרון היחיד לנכים.

 

המכשיר הממונע מורכב מסד מתכתי מותאם שתומך ברגליים וחלק מהגוף העליון, מנועים המספקים תנועה בירכיים, ברכיים וקרסוליים, חיישני תנועה ותרמיל גב שמכיל את המחשב ואת מקור החשמל. קביים מספקים למשתמש יציבות נוספת בהליכה, עמידה והתרוממות מכיסא. באמצעות שלט רחוק אלחוטי הנלבש על פרק כף היד כצמיד, המשתמש פוקד על המכשיר לעמוד, לשבת או ללכת.

 

המכשיר מיועד לאנשים עם פרפלגיה בשל פגיעות חוט שדרה במקטעים T7 עד L5 כשהם מלווים במטפל מיומן שיכול להיות בן משפחה או מטפל סיעודי. הוא מיועד גם לאנשים עם פגיעות בחוט השדרה במקטעים T4 עד T6 אצלם המכשיר מוגבל לשימוש במרכזי שיקום. המכשיר אינו מיועד לפעילויות ספורטיביות או עליה במדרגות.

 

כדי לקבל אישור לשימוש ב-ReWalk המטופלים והמטפלים המלווים שלהם צריכים לעבור הכשרה מיוחדת, בה הם ילמדו על השימוש במכשיר ויתרגלו אותו.

 

לפני שהם מופנים להכשרה, המטופלים צריכים להיות מסוגלים לעמוד באמצעות מכשיר עזר (כמו מסגרת עמידה) והידיים והכתפיים שלהם צריכות להיות מסוגלות לתמוך בקביים או הליכון.

 

 

לפני ההחלטה לאשר את ה-ReWalk לשימוש ביתי, מומחי ה-FDA העריכו את יעילות ובטיחות המכשיר באמצעות סקירה מדוקדקת של הניסויים השונים שבדקו אותו בשנים האחרונות.

 

הסיכונים הכרוכים בשימוש במכשיר כוללים פצעי לחץ, חבורות או שפשופים, נפילות ופציעות הקשורות לנפילות ויתר לחץ דם דיאסטולי במהלך השימוש.

 

אין להשתמש במתקן במטופלים עם היסטוריה של פגיעות נוירולוגיות חמורות מלבד הפגיעה בחוט השדרה ובאנשים הסובלים מספסטיות חמורה, התכווצויות משמעותיות, עמוד שדרה לא יציב ושברים בגפיים או באגן שלא החלימו. בנוסף, המתקן לא מיועד לשימוש באנשים שיש להם מחלות קשות אחרות כמו זיהום, בעיות בכלי הדם, מחלות לב, ריאה או פצעי לחץ.

 

 

להודעה המלאה של ה-FDA