מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותהאם ג'ינג'ר מפחית את הסיכון לסרטן המעי?

האם ג'ינג'ר מפחית את הסיכון לסרטן המעי?

מחקר ראשוני: תוסף תזונה משורש הג'ינג'ר מפחית סימני דלקתיות הקשורה להתפתחות סרטן המעי הגס


הג'ינג'ר מפחית דלקתיות במעי (צילום: Shutterstock)
הג'ינג'ר מפחית דלקתיות במעי (צילום: Shutterstock)

 

תוסף תזונה משורש הג'ינג'ר מפחית דלקתיות במעיים – מה שמעלה את האפשרות שהתוסף יכול להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס. כך עולה ממחקר ראשוני וקטן שפורסם בכתב העת של האיגוד האמריקני לחקר סרטן Cancer Prevention Research.

 

מחקרים קודמים שנערכו בבעלי חיים מצאו כי ג'ינג'ר יכול להפחית דלקתיות, אך בלי להזיק לקיבה – בניגוד לתרופות נוגדות דלקת. בנוסף, מומחים קשרו דלקתיות כרונית במעי לסרטן המעי הגס, ולכן הפחתת הדלקתיות עשויה להפחית את הסיכון למחלה.

 

במחקר הנוכחי, חמישה עשר מתנדבים קיבלו בכל יום תוסף תזונה שהכיל שני גרם שורש ג'ינג'ר (זנגוויל), במשך 28 ימים. 15 מתנדבים אחרים נטלו פלצבו (תרופת דמה). חוקרי אוניברסיטת מישיגן מדדו את רמת הדלקתיות במעיים של כל אחד מהנחקרים לפני ואחרי תקופת הניסוי.

 

החוקרים מצאו כי אצל נבדקים שנטלו את גלולות הג'ינג'ר, רמות הדלקתיות במעי הגס - מצב אשר נקשר לסרטן המעי - ירדו באופן משמעותי, בעוד שבקרב המתנדבים שקיבלו פלצבו הרמות נשארו אותו הדבר.

 

כמות הג'ינג'ר בגלולות שקיבלו המתנדבים שווה ערך ל- 20 גרם של שורש ג'ינג'ר גולמי, שזה כנראה הרבה מעבר למה שרוב האנשים היו אוכלים בתזונה הרגילה שלהם.

 

החוקרים אומרים כי המחקר מעלה את האפשרות שג'ינג'ר יכול לשמש למניעת סרטן המעי. יחד עם זאת, נדרשים מחקרים נוספים בנושא, והם עדיין אינם ממליצים ליטול את התוסף למניעת סרטן. לדבריהם, אם רוצים להוסיף ג'ינג'ר לתפריט כחלק מתזונה בריאה - זה נפלא, אך עדיין לא ניתן להסיק מסקנות וודאיות על ההטבות הבריאותיות של השורש בהתבסס על תוצאות המחקר.

 

 

על הקשר בין מחלות מעי דלקתיות לסרטן המעי הגס

 

Cancer Prev Res, October 11, 2011 DOI: 10.1158/1940-6207.CAPR-11-0224

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה