מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהאם המגזין ווג יגדיר מחדש את היופי?

האם המגזין ווג יגדיר מחדש את היופי?

עורכי מגזין האופנה ''ווג'' הודיעו כי לא יפרסמו תמונות של דוגמניות רזות מידי. האם מדובר בשינוי אמיתי?


לא הוגדרו מדדים אובייקטיביים לקביעת רזון שאינו תקין (צילום: Shutterstock)
לא הוגדרו מדדים אובייקטיביים לקביעת רזון שאינו תקין (צילום: Shutterstock)

 מגזין "ווג" (Vogue), ממגזיני האופנה המובילים בעולם, הודיע בסוף השבוע כי לא יופיעו במגזין תמונות של דוגמניות ודוגמנים רזים מידי או צעירים מגיל 16, במטרה לקדם תדמית גוף בריאה. את ההגדרות לרזון שלא יופיע יותר בעמודי המגזין הם לא פרסמו.

 

19 עורכי המגזין ברחבי העולם הסכימו להתחייב לשדר תדמית של דוגמנים בריאים. הם הסכימו "לא לעבוד במודע עם דוגמנים מתחת לגיל 16 או כאלה שנראה כי יש להם הפרעות אכילה". הם כתבו בהתחייבות "נעבוד עם דוגמנים שלדעתנו הם בריאים ונעזור לקדם תדמית גוף בריאה".

 

העורכים אף פנו למעצבי הבגדים בבקשה לא לעצב דגמי אב-טיפוס לבגדים במידות קטנות ולא מציאותיות, שמגבילים את טווח הנשים שיכולות להצטלם איתם ומעודדים שימוש בנשים רזות בצורה קיצונית.
 

מדובר בצעד חשוב בעולם האופנה והתקווה היא שמגזינים אחרים ילכו בדרכו של ווג. אך יש האומרים כי מדובר ב"מס שפתיים" בלבד, שנועד להדוף את הביקורת הרבה שהוטחה במגזינים על קידום דימויים של יופי המעודדים הפרעות אכילה.

 

המבקרים מציינים כי לא הוגדרו מדדים אובייקטיביים לקביעת רזון שאינו תקין ולכן לא יפורסם במגזין. זה נותר לשיקול דעתו של כל עורך. בנוסף, לא התייחסו עורכי המגזין לתופעת עריכת התמונות באמצעות תוכנות כמו פוטושופ, המקדמת סטנדרטים בלתי אפשריים של יופי. כדי להראות שמדובר בצעד קטן בלבד, חלק מהמבקרים מציינים את השינויים שנעשו בישראל בתחום.

 

בישראל אושר לאחרונה חוק מהפכני הקובע כי דוגמנים ודוגמניות בתת משקל לא יופיעו בפרסומות. החוק מציב הגדרות ברורות: מצב תת משקל יקבע על ידי בדיקת רופא בה ייבדק האם הדוגמן נמצא מעל 18.5 במדד BMI, שנחשב כתת משקל. בנוסף, נקבע כי בכל פרסומת בה ייעשה שימוש בתוכנות עריכה דיגיטליות כמו פוטושופ לצורך הצרת היקפים, יופיע כיתוב המעיד על כך. תנאי החוק יחולו גם על פרסומות שנערכו בחו"ל עם דוגמנים זרים ומיובאות לארץ.

 

 

למניפסט הבריאות של ווג