מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותהאם הספר שלכם יציל אתכם מסרטן?

האם הספר שלכם יציל אתכם מסרטן?

האגודה למלחמה בסרטן תכשיר מעצבי שיער לאתר נגעים חשודים בקרקפת ובצוואר אצל לקוחותיהם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אף אחד לא מכיר את הקרקפת שלכם כמו הספר שלכם. עכשיו באגודה למלחמה בסרטן מתכוונים לנצל את העמדה הייחודית המאפשרת למעצבי שיער לבחון מקרוב את הקרקפת והצוואר של לקוחותיהם, כדי לקדם גילוי מוקדם של סרטן העור ולהציל חיים.

 

גילוי מוקדם של סרטן העור הוא קריטי, מאחר והסיכויים לשרוד את המחלה גבוהים מאוד אם הגידול מוסר בניתוח לפני שהתאים הסרטניים התפשטו לאזורים אחרים של הגוף, אך ככל שהסרטן מתפשט, כך פוחתים סיכויי הריפוי.

 

האגודה למלחמה בסרטן פנתה להתאחדות מעצבי השיער בישראל, בהצעה לפתח הכשרה ייחודית, במסגרתה מעצבי שיער יצוידו בכלים שיאפשרו להם להבחין בנגעים חשודים באזור הקרקפת והצוואר, ולעודד את לקוחותיהם לגשת לרופא עור ולהיבדק. ההכשרה תתקיים ביולי הקרוב, על-ידי יועץ האגודה ומנהל היחידה לכירורגיה פלסטית בבית חולים "מאיר" בכפר סבא, פרופ' שלום אבשלום, אשר יכשיר בהתנדבות את מעצבי השיער.

 

נציגי האגודה למלחמה סרטן הציגו את היוזמה במסיבת עיתונאים לרגל שבוע המודעות למניעת סרטן העור ולגילויו המוקדם שנפתח מחר (ב'). במהלך שבוע המודעות יפתחו למעלה מ-300 תחנות לבדיקת נגעים בעור בחינם בכל רחבי הארץ (לקביעת תור יש לפנות לקופת החולים אליה משתייך הנבדק). בנוסף, בבתי המרקחת של הקופות יימכרו תכשירי הגנה מהשמש במחירים מוזלים.

 

לפי נתוני רישום הסרטן הלאומי שהוצגו במסיבת העיתונאים, בשנת 2011 אובחנו בישראל 1,469 חולים חדשים עם מלנומה ממאירה של העור, ו-188 נפטרו מהמחלה. נכון לסוף שנת 2011, חיו בישראל 4,200 מחלימים ממלנומה חודרנית ממאירה ו-2,205 מחלימים ממלנומה ממוקדת ממאירה של העור.

 

החדשות הטובות הן שבעוד שבעולם מדווחים על עלייה בשיעורי ההיארעות של מלנומה ממאירה של העור, בישראל נצפית יציבות בשיעורי ההיארעות ומסתמנת גם ירידה של כ-30% בשיעורי התמותה בגברים וכ-20% בנשים.