מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהאם זו אהבה או רק תשוקה?

האם זו אהבה או רק תשוקה?

אהבה ממבט ראשון: מחקר חדש מצא כי תנועות העיניים חושפות מיד את ההבדל בין אהבה לתשוקה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רוצים לנבא אם הדייט יוביל לאהבה אמתית או לילה סוער? בדקו לאן בן הזוג שלכם מסתכל. חוקרים מאוניברסיטת שיקגו מצאו כי ההבדל בין אהבה לתשוקה טמון בעיניים.

 

מחקרים קודמים שנערכו על ידי אותם חוקרים הראו כי רשתות שונות של אזורי מוח מופעלות במצבים של אהבה ותשוקה מינית. במחקר הנוכחי החוקרים ערכו שני ניסויים כדי לבחון כיצד דפוסים ויזואליים עשויים להעיד על אותם שני המצבים הרגשיים והקוגניטיביים שפעמים רבות קשה להבחין ביניהם. 

 

המחקר, שממצאיו פורסמו בכתב העת המדעי Psychological Science, מצא כי דפוסים של התבוננות המתרכזים בפרצופו של אדם זר מצביעים על כך שהמתבונן רואה בו בן זוג פוטנציאלי לאהבה רומנטית, בעוד שהמתבונן מתרכז יותר בגוף של האדם שמולו כאשר הוא חש תשוקה מינית. עוד נמצא כי השפיטה האוטומטית הזו של אהבה או תשוקה יכולה להתרחש כבר תוך חצי שניה ולהפיק את אותם דפוסי התבוננות שונים.

 

במסגרת הניסויים, החוקרים הראו לסטודנטים וסטודנטיות תמונות בשחור לבן על מסך מחשב, של בני אדם שהם מעולם לא פגשו. בחלק אחד של המחקר המשתתפים ראו תמונות של זוגות צעירים שהתבוננו זו בזה או היו באינטראקציה זו עם זה. בחלק השני של המחקר המשתתפים ראו תמונות של אנשים בודדים מושכים מהמין השני, שהתבוננו ישירות למצלמה.

 

בשני הניסויים, המשתתפים ישבו מול המחשב והתבקשו לראות סדרות שונות של תמונות ולהחליט במהירות ובדיוק האפשרי אם הם רואים בכל אדם מצולם כמישהו שמעלה בהם תחושות של תשוקה מינית או אהבה רומנטית.

 

המחקר לא מצא הבדל משמעותי בזמן שלקח לנחקרים לזהות אהבה רומנטית לעומת תשוקה מינית, מה שלדברי החוקרים מראה באיזו מהירות המוח יכול לעבד את שני סוגי הרגשות.

 

 (המתבונן מתרכז יותר בגוף של האדם שמולו כאשר הוא חש תשוקה מינית. צילום: Shutterstock)

 

מעקב אחר תנועות העיניים בשני הניסויים חשף הבדלים משמעותיים בדפוסי תנועת העיניים כאשר המשתתפים דיווחו על תחושת תשוקה מינית או אהבה רומנטית. אנשים נטו להתקבע ויזואלית על פרצופים, במיוחד כאשר הם אמרו שתמונה העלתה בהם תחושות של אהבה רומנטית. לעומת זאת, בתמונות שעוררו תשוקה מינית, עיני המשתתפים – נשים וגברים – זזו מהפנים והתמקדו ביתר הגוף. נראה כי בעתיד אפליקציות שעוקבות אחר העיניים יוכלו לסייע לענות על השאלה "יחסינו לאן".

 

השימוש בטכנולוגיה העוקבת אחר תנועות העיניים כבר חשפה ממצאים מעניינים בעבר. מחקר שפורסם בשנה שעברה בכתב העת Sex Roles הראה כי גברים מביטים בנשים כאובייקטים והפתיע כשחשף שנשים עושות זאת גם.

 

החוקרים נעזרו בטכנולוגיה מיוחדת למעקב אחר העיניים, כדי למפות את התנהגות ההסתכלות של גברים ונשים כאשר הם צפו בתמונות של נשים צעירות. כאשר הנחקרים התבקשו להתמקד במראה של האישה, המשתתפים הגברים - אולי כצפוי - באופן עקבי הזיזו את עיניהם ואז בהו באזורים מיניים של האישה, כמו החזה, הירכיים והמותניים שלה. החוקרים הופתעו לגלות שדפוסי ההסתכלות של נשים היו דומים לאלה של הגברים. גם כאשר החוקרים בחנו את סך זמן הבהייה – כמה הם התרכזו בכל אזור בגוף – הם מצאו את אותן תוצאות בשני המינים: פחות התרכזות בפנים, יותר בחזה ובמותניים.

 

 

מקור: אוניברסיטת שיקגו, הודעה לעיתונות

 

בן-דויד
22/07/14 14:41

הדרך הכי טובה לדעת מה אדם מרגיש אלינו היא לבדוק את התנהגותו. ככל שאדם טוב ונחמד אלינו ומרגישים שזה אמתי, הוא כנראה יותר אוהב אותנו.