מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהאם לחץ בעבודה מהווה גורם סיכון לסוכרת?

האם לחץ בעבודה מהווה גורם סיכון לסוכרת?

מחקר חדש מצא כי לאנשים שנמצאים תחת לחץ גבוה בעבודה סיכון גבוה ב-45% לפתח סוכרת סוג 2


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לחץ בעבודה עלול להעלות באופן משמעותי את הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2. כך מצא מחקר חדש שפורסם בכתב העת המדעי Psychosomatic Medicine.

 

לחץ בעבודה עלול להשפיע לרעה על הבריאות באופנים רבים, בהם העלאת הסיכון למחלות לב וכלי דם. עם זאת העדויות שהיו קיימות עד היום לגבי הקשר בין לחץ בעבודה להתפתחות של סוכרת סוג 2 לא היו משכנעות.

 

במסגרת המחקר החדש חוקרים גרמנים מ-Helmholtz Zentrum München בחנו מידע שנאסף מיותר מ-5,300 אנשים מועסקים בגילאי 29 עד 66, במסגרת מחקר מעקב. בתחילת המעקב אף אחד מהמשתתפים לא סבל מסוכרת, אך בתקופת מעקב של כמעט 13 שנים בממוצע, 291 אובחנו עם סוכרת סוג 2.

 

שאלונים מפורטים העלו כי כחמישית מהנחקרים הושפעו מרמות גבוהות של מתח נפשי בעבודה. בכך החוקרים מתכוונים לא ללחץ עבודה רגיל, אלא למצב בו אנשים רואים את הדרישות מהם כגבוהות מאוד ובו בזמן אין להם מקום רב לתמרון ולקבלת החלטות.

 

לאחר שהחוקרים נטרלו גורמים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו השמנה, גיל, מגדר והיסטוריה משפחתית של סוכרת, ניתוח הנתונים העלה כי לאנשים שהיו תחת רמות גבוהות של לחץ בעבודה היה סיכון גבוה ב-45% לפתח סוכרת סוג 2, בהשוואה לאלה שנתונים תחת פחות לחץ במקום העבודה שלהם.

 

גם מחקר שפורסם בשנה שעברה מצא סיכון גבוה ב-45% להתפתחות סוכרת בגברים שחשים מתח נפשי גבוה (צילום: Shutterstock)

 

המחקר החדש אומנם מצביע על קשר, אך הוא לא מוכיח כי לחץ בעבודה בפני עצמו גורם לסוכרת. עם זאת, הוא מחזק ממצאים של מחקרים קודמים שנערכו בנושא מתח נפשי והתפתחות של סוכרת.

 

מחקר שפורסם בשנה שעברה בכתב העת Diabetic Medicine מצא שמתח נפשי קבוע מהווה גורם סיכון עצמאי להתפתחות של סוכרת סוג 2. החוקרים עקבו במשך 35 שנים אחר כ-7,000 גברים בגילאי 47 עד 56. בתחילת המחקר 15.5% מהם דיווחו על תחושת מתח קבועה הקשורה למצב בעבודה או בבית. בתחילת המחקר לאף אחד מהנחקרים לא הייתה היסטוריה של סוכרת, אך במהלך תקופת המעקב כ-900 מהם פיתחו את המחלה. לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון משתנים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, מצב סוציו-אקונומי, ביצוע פעילות גופנית והשמנה, הם מצאו כי הסיכון להתפתחות של סוכרת בגברים שחשו מתח נפשי קבוע גבוה ב-45% - ממצא זהה לזה שנמצא במחקר החדש.

 

המחקרים לא בחנו את המנגנון העומד מאחורי הקשר שבין לחץ להתפתחות של סוכרת, אך חלק מההשפעות של לחץ על המערכת האנדוקרינית כבר ידועות.

 

כאשר הגוף לחוץ, ההיפותלמוס במוח מאותת למערכת העצבים האוטונומית ובלוטת יותרת המוח ומתחיל תהליך ייצור של הורמוני הלחץ אדרנלין וקורטיזול, שמפעילים תהליכים שמטרתם לתת לגוף את האנרגיה לרוץ ולברוח מפני סכנה. כאשר ההורמונים משוחררים, הכבד מפיק יותר גלוקוז – סוכר דם שיספק את האנרגיה "להילחם או לברוח" במקרה חירום. אצל רוב האנשים, כשהם לא משתמשים באנרגיה הנוספת הזו, הגוף מסוגל לספוג מחדש את סוכר הדם. אבל אצל חלק מהאנשים, בעיקר אנשים הנמצאים בסיכון לפתח סוכרת סוג 2 - כמו אנשים שמנים - רמת הסוכר העודפת הכרונית עלולה להעלות את הסיכון לפתח את המחלה. ייתכן גם שבמקביל לעליה ברמות הסוכר בדם, לחץ גורם למערכת החיסון להרוס תאים מיצרי אינסולין וכך לפגוע ביכולת הגוף להעביר את הסוכר מהדם לתאים. מחקרים הראו כי ניהול נכון של הלחץ עשוי לסייע לשלוט על רמות הסוכר בדם.

 

בישראל חיים יותר מ-450,000 חולי סוכרת המטופלים בתרופות. לפי הערכות של המועצה הלאומית לסוכרת המייעצת למשרד הבריאות, יש עוד 200,000 אנשים עם סוכרת שאיננה מאובחנת ואיננה מטופלת.

 

 

עוד על איך שלחץ משפיע על הגוף

 

Psychosomatic Medicine, August 2014

 

maxnet-1
26/08/14 13:02

מכיר חבר שהיה בשתי משרות ניהול אצל אותו בוס. יום אחד הורידו אותו מאחת המשרות לטובת ייעול השניה כשהוא פינטז דווקא על ההיא שנלקחה ממנו. הבן אדם בשנות ה40-50 לחייו נבדק ונמצא עם סוכר 300