מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותהאם סטטינים מפחיתים זיהומים?

האם סטטינים מפחיתים זיהומים?

מחקרים חדשים מראים כי סטטינים טובים לא רק ללב, אלא אולי גם לטיפול בזיהומים ומניעתם


לא רק בשביל בריאות הלב ? (צילום: panthermedia)
לא רק בשביל בריאות הלב ? (צילום: panthermedia)

 

סטטינים, התרופות להורדת כולסטרול שרבים נוטלים על מנת למנוע מחלות לב וכלי דם, יכולים אולי גם לסייע להדוף זיהומים. כך עולה ממחקרים חדשים.

 

כמה מהמחקרים הוצגו לאחרונה בכנס השנתי של ICAAC, המפגש הבינלאומי הגדול ביותר בנושא מחלות מדבקות.

 

המחקר הראשון הוא מחקר דני שנערך על 70,000 מטופלים עם דלקת ריאות, בתוכם היו 7,000 חולים שטופלו גם בסטטינים בשל כולסטרול גבוה. החוקרים מצאו שהתמותה בקרב המטופלים שנטלו סטטינים הייתה נמוכה ב- 31 אחוז, בהשוואה למטופלים האחרים.

 

החוקר, ד"ר ריימר ת'ומסן, הסביר בכנס כי המחקר לא בחן את התמונה השלמה והמורכבת. כך לדוגמא, האנשים שנטלו סטטינים נטו להיות צעירים יותר ויותר בכושר מאשר אחרים. לכן, הוא מסביר כי צריך להתייחס לממצאי המחקר בזהירות וכי דרושים מחקרים נוספים כדי לאושש או לשלול תוצאות מחקר זה.

 

חוקרת אחרת, ד"ר נסיה ספדר מאוניברסיטת וויסקונסין, סיפרה בכנס כי במחקר שערכה היא מצאה תמותה נמוכה יותר בקרב מושתלי איברים שכתוצאה מההשתלה פיתחו זיהום דם, אשר נטלו סטטינים. היא הדגישה כי בשלב זה אין להשתמש בסטטינים לטיפול בזיהומים, אבל יש לבצע מחקרים נוספים כדי לבחון את הסוגיה.

 

מחקר שלישי הוצג על ידי ד"ר מת'יו פלגאס מיוון, שערך מחקר על אנשים עם אלח דם. לדבריו לסטטינים הייתה השפעה מיטיבה על מניעת זיהומים וטיפול בחולים עם זיהום. גם במקרה זה הזהיר החוקר כי יש לקחת דברים בעירבון מוגבל משום שחוזק הראיות היה מוגבל בשל גורמים כגון שונות רבה במינוני הסטטינים ובשל העובדה שהנחקרים היו שונים מאוד מבחינת מצבם הבריאותי לפני הזיהום. לכן, גם הוא חזר ואמר כי סטטינים אינם מומלצים כיום לטיפול או מניעת זיהומים.

 

אבל בינתיים, המחקרים חדשים מראים כי ייתכן כי אנשים הנוטלים סטטינים זוכים גם ביתרונות נוספים, החל ממניעה וטיפול בזיהומים ועד הפחתת הסיכון לדלקת מפרקים שגרונית.

 

 עריכה ותרגום: אלה הר-נוי 

 

www.physorg.com/news203662060.html

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה