מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותהאם פלפל חריף מסייע להפחתת לחץ דם?

האם פלפל חריף מסייע להפחתת לחץ דם?

מחקר חדש: המרכיב התורם לחריפותו של הפלפל כנראה גורם לירידת לחץ דם


באזורים בסין, שם מקובל לאכול כמויות גדולות של פלפל חריף, שכיחות יתר לחץ הדם נמוכה יותר (צילום: אתר panthermedia)
באזורים בסין, שם מקובל לאכול כמויות גדולות של פלפל חריף, שכיחות יתר לחץ הדם נמוכה יותר (צילום: אתר panthermedia)

 

פלפל חריף עשוי להיות מה שכל חולה עם יתר לחץ דם זקוק לו. על פי מחקר סיני חדש שפורסם בכתב העת Cell Metabolism, מניסיונות שבוצעו בחולדות עם יתר לחץ דם גנטי, נמצא כי מרכיב הקפסאיצין, התורם לחריפותו של הפלפל, מפחית את לחץ הדם אם צורכים אותו בטווח ארוך. 

 

הקפסאיצין מפעיל תעלה הנמצאת בדפנות כלי הדם, שהפעלתה גורמת לעליה בייצור תחמוצת חנקנית (Nitric Oxide), גז הגורם להרחבה של כלי הדם, המובילה לירידת לחץ הדם.

 

האם זה פועל גם באדם? קיימים רמזים ראשוניים מנתונים אפידמיולוגים, לפיהם באזורים בסין, שם מקובל לאכול אוכל חריף מאוד, עם כמויות גדולות של פלפל חריף, שכיחות יתר לחץ הדם באוכלוסיה נמוכה יותר לעומת אזורים אחרים בסין, שם אוכלים פחות פלפל חריף.

 

לא ברור עדיין כמה פלפלים חריפים שכאלו צריך לאכול מדי יום כדי להשיג השפעה מיטיבה על לחץ הדם, ויש צורך במחקרים קליניים שיבדקו סוגיה זו. השאלה היא רק האם נעמוד בחריפות...

 

Cell Metabolism, Volume 12, Issue 2, 130-141, 4 August 2010

 

תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה

 

על היתרונות הנוספים של הקפסאיצין שבפלפל- הרזיה והפחתת כאב