מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותהאם קיים סיכון מוגבר לסרטן בשילוב ACEI + ARB?

האם קיים סיכון מוגבר לסרטן בשילוב ACEI + ARB?

האם קיים סיכון מוגבר לסרטן בשילוב ACEI + ARB?


במטה-אנליזה של 70 מחקרים אקראיים ומבוקרים שכללו 324,168 משתתפים נבדק הקשר בין משפחות התרופות נגד יל"ד לסרטן. לא נמצא כל סיכון לסרטן ע"י טיפול בדיורטיקה, בחוסמי בטה, ב – ACEIs, ב – ARBs או בתרופות נוספות לעומת הטיפול באינבו.

 

לעומת זאת, נמצא סיכון מוגבר (יחס הסתברות של 1.14) מובהק בשילוב של ACEI + ARB לסרטן במודל סטטיסטי אחד שהפך ללא מובהק במודל סטטיסטי אחר.

 

לא נמצא כל סיכון לתמותה מסרטן ע"י כל משפחות התרופות נגד יל"ד כולל השילוב של ACEI + ARB. לא נמצא כל קשר לסרטן בין כל משפחות התרופות נגד יל"ד גם בעיבודים בהם נערכה השוואה ישירה, פרט לעלייה מובהקת בסיכון לסרטן (OR=1.14) בשילוב ACEI + ARB וכן בטיפול ע"י CCBs (OR=1.06) ללא כל השפעה על התמותה מסרטן.

Bangalore S, Kumar S, Kjeldsen SE, Makani H, Grossman E, et al. Antihypertensive drugs and risk of cancer: network meta-analyses and trial sequential analyses of 324 168 participants from randomised trials. Lancet Oncol. 2010 Nov 29. [Epub ahead of print]


מחברי המטה-אנליזה מסכמים את התוצאות בכך שאין כל עדות אפילו בסיכון יחסי של 5-10% שטיפול בכל משפחות התרופות נגד יל"ד מעלה את הסיכון לסרטן או תמותה מסרטן. מצד שני, השילוב של ACEI + ARB תומך בעלייה בסיכון לסרטן של לפחות ב – 10%.

 

הנושא של הסיכון לסרטן ע"י טיפול בתרופות נגד יל"ד עלה לכותרות ביוני השנה עם פירסום המטה-אנליזה של Sipahi וחב' (Lancet Oncol 2010;11:627-36) שבה נמצא שטיפול ב – ARBs קשור בסיכון מוגבר מובהק של 8-11% לסרטן בכלל ובסיכון מוגבר של 25% לסרטן הריאות.

תוצאות המטה-אנליזה הנוכחית שכללה יותר משתתפים מהקודמת שללה ממצא זה לגבי ARBs. קשה להשוות בין 2 המטה-אנליזות בגלל שיטות שונות של חישוב סטטיסטי ומשך מעקב שונה. הזמן הממוצע של המעקב בשתי המטה-אנליזות היה בין 3.5 ל – 4 שנים שהוא זמן קצר להתפתחות סרטן בעיקר בריאות, שיכול להופיע רק אחרי זמן משוער של 15-20 שנה. כל הנושא נבדק כיום ע"י ה – FDA. אין כרגע כל מניעה משימוש בכל התכשירים להורדת לחץ הדם.

 

מתוך אתר החברה הישראלית ליל"ד

http://www.ish.org.il/dec2010.asp