מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותהגנטיקה משפיעה גם על הסיכון לסבול מאסתמה לאורך החיים

הגנטיקה משפיעה גם על הסיכון לסבול מאסתמה לאורך החיים

חולי אסתמה עם סיכון גנטי גבוה ללקות במחלה, לקו בה בגיל מוקדם יותר ולאורך יותר זמן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקרים גנטיים מצעו כי ישנם גנים המעלים את הסיכון ללקות באסתמה. כעת חוקרים מאוניברסיטת דיוק שבארה"ב מדווחים בכתב העת היוקרתי לנצט כי הגנים הללו משפיעים ככל הנראה גם על זמן תחילת המחלה, הסיכון לסבול ממנה לאורך כל החיים וכן על חומרתה.


על מנת לחבר בין הסיכון הגנטי לבין מצב המחלה, ביצעו החוקרים ניתוח של מאגר נתונים גנטי של חולי אסתמה וכן של מצב האסתמה שלהם לאורך הזמן, אשפוזים וכו'. הנחקרים כולם היו ממוצא אירופאי.


החוקרים הצליחו לנתח נתונים על כ-880 חולים בגילאים 9-38. החוקרים מצאו כי לנבדקים להם היה סיכון גנטי גבוה יותר ללקות באסתמה, היה סיכון גבוה יותר ללקות בה בגיל מוקדם יותר, לסבול ממנה לאורך כל החיים (חלק מהסובלים מאסתמה בילדות לא סובלים ממנה בבגרותם).
עוד מצאו החוקרים כי מאפייני המחלה אצל אלה בעלי סיכון גנטי גבוה היו קשים יותר והם נטו לסבול יותר מתגובת יתר של קנה הנשימה, מאטופיה, וכן חסימה נשימתית בלתי הפיכה. בנוסף הם גם הפסידו יותר ימי לימודים ועבודה, ונזקקו ליותר אשפוזים בבית החולים.

 

המידע הגנטי והאפיון שלו היו בלתי תלויים, והיוו תוספת למידע הקשור בהיסטוריה משפחתית של אסתמה בהתייחס לחישוב הסיכון ללקות במחלה.


החוקרים מסכמים כי המחקר מוכיח כי אכן הגנים המעידים על סיכון ללקות באסתמה בילדות עשויים להוות גם סמנים לכך שהאסתמה תהפוך למחלה כרונית לכל החיים וכן יסייעו בניבוי חומרת האסתמה.

 

doi:10.1016/S2213-2600(13)70101-2