מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותהחברים בפייסבוק אבחנו את המחלה

החברים בפייסבוק אבחנו את המחלה

בן ה- 4 חלה. אמו העלתה תמונות לפייסבוק. החברים אבחנו כי הילד סובל ממחלה נדירה והצילו את חייו


תוך שעה מפרסום התמונות 3 חברי פייסבוק אבחנו כי כנראה מדובר במחלת הקוואסקי הנדירה (צילום: Shutterstock)
תוך שעה מפרסום התמונות 3 חברי פייסבוק אבחנו כי כנראה מדובר במחלת הקוואסקי הנדירה (צילום: Shutterstock)

 

יותר מ- 750 מיליון איש ברחבי העולם פעילים ברשת החברתית "פייסבוק". השימושים ברשת רבים, החל משמירת קשר עם חברים וותיקים, שיתוף תמונות והפצת מסרים, וכעת מתברר - גם אבחון מחלות והצלת חיים. חבריה בפייסבוק של דבורה קופקן-קוגן מניו-יורק ראו את התמונות של בנה שהעלתה לרשת, הם אבחנו כי מדובר במחלת הילדים הנדירה מחלת קוואסקי ושלחו אותה מהר לבית חולים.

 

דבורה התעוררה ביום האם, והבחינה כי לליאו, בנה בן הארבע, הייתה פריחה וחום. היא לקחה אותו לרופאה ובעודה ממתינה בחדר ההמתנה משועממת צילמה תמונה של ליאו והעלתה אותה לפייסבוק יחד עם הכיתוב "אין כמו יום ראשון בבוקר אצל רופא הילדים כדי לומר יום האם שמח". הרופאה בדקה את ליאו, אמרה כי מדובר בזיהום ורשמה לו אנטיביוטיקה.

 

מצבו של הילד המשיך להתדרדר. ביום השני דבורה שוב לקחה אותו לרופאה, שאבחנה כי הוא סובל ממחלת השנית (סקרלטינה), מחלה זיהומית הגורמת לפריחה. אבל המצב המשיך להתדרדר.

 

דבורה שהתראיינה לתוכנית הבוקר של רשת NBC סיפרה כי ביום השלישי ליאו התעורר ועיניו היו נפוחות נורא. גם לחייו וסנטרו היו נפוחים בצורה לא רגילה. היא העלתה תמונות נוספות לרשת, במקביל לשליחתן לרופאת הילדים.

 

תוך פחות משעה, שלושה מחברי הפייסבוק שלה יצרו קשר ואמרו כי הם חוששים שמדובר במחלת קוואסקי. שכנתה לשעבר סטפני התקשרה ואמרה: אני מקווה שתסלחי לי על זה שאני מתערבת, אבל את חייבת להגיע לבית החולים עכשיו". בנה של סטפני, אחת מכ- 1,400 חבריה של דבורה בפייסבוק, סבל מאותם תסמינים מספר שנים לפני כן, ואושפז בשל מחלת הקוואסקי.

 

מאוחר יותר באותו היום, בת דודתה של דבורה, קרדיולוגית ילדים, התקשרה ואמרה כי היא חושבת שמדובר במחלת הקוואסקי.

 

מחלת הקוואסקי היא מחלה נדירה שתוקפת ילדים – לרוב עד גיל 5, גורמת לדלקתיות ונפיחות בכלי הדם ברחבי הגוף, בהם גם העורקים הכליליים. ללא טיפול, בחמישית מהמקרים נוצרת פגיעה בעורקים הכליליים שמסכנת את הלב, ואחוז קטן מאותם הילדים מתים. מכאן חשיבות האבחנה המהירה והתחלת טיפול בהקדם האפשרי.

 

דבורה יצאה במהרה לבית החולים. ליאו טופל בשלושת השבועות העוקבים בשל המחלה וסיבוכים בכבד, וכיום הוא מחלים. בנוסף על האבחון, דבורה מספרת כי חבריה גם סיפקו לה תמיכה, שאלו על מצב בנה ונתנו לה להרגיש שהיא לא לבד.

 

זהו לא המקרה היחיד בו הרשת החברתית סייעה להציל חיים. באפריל האחרון פורסם כי קומיקאי תרם כליה לאדם זר אחרי שראה סטטוס פייסבוק של אשתו שכתבה: "מייחלת שכליה תיפול מהשמים".

 

 

לראיון עם האם מלווה בתמונות שהועלו בפייסבוק

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה