מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהטיפול שאפשר לארבעה משותקים להזיז את הרגליים

הטיפול שאפשר לארבעה משותקים להזיז את הרגליים

תקווה חדשה: גירוי חשמלי של חוט השדרה אפשר למשותקים להזיז את רגליהם באופן רצוני


ארבעת המטופלים (צילום: אוניברסיטת Louisville)
ארבעת המטופלים (צילום: אוניברסיטת Louisville)

ארבעה גברים צעירים שהיו משותקים במשך שנים הצליחו להזיז את רגליהם, כתוצאה מגירוי חשמלי של חוט השדרה. כך מדווח צוות חוקרים בינלאומי בראשותם של חוקרים מאוניברסיטאות Louisville ו-UCLA ומכון פבלוב לפיזיולוגיה.

 

כל ארבעת המשתתפים במחקר סבלו מפגיעה שלמה כרונית בחוט השדרה בעקבות תאונות דרכים ולא היו מסוגלים להזיז את הגפיים התחתונות שלהם במשך שנתיים לפחות. לשניים מהמשתתפים לא הייתה כל תחושה ברגליים.

 

במסגרת המחקר הושתל במטופלים סטימולטור אפידורלי, השולח זרם חשמלי מתמשך לחלק התחתון של חוט השדרה, באופן שמחקה את האותות הרגילים שהמוח מעביר כדי להפעיל תנועה.

 

המחקר הנוכחי הוא המשך של מחקר שפורסם בשנת 2011 במסגרתו הפיתוח נבדק במטופל הראשון ונחל הצלחה – המטופל זכה לקבל חזרה חלק מהתפקודים המוטוריים שאיבד עקב הפגיעה ואף הצליח לעמוד בכוחות עצמו.

 

כעת, שלוש שנים לאחר מכן, מתפרסמים בכתב העת Brain הממצאים המפורטים של ההשפעה שהייתה לגירוי האפידורלי בארבעת המשתתפים שהתנסו בטיפול עד כה.

 

החוקרים מדווחים כי שלושת המטופלים החדשים הצליחו לבצע תנועות רצוניות באופן מיידי לאחר ההשתלה והפעלת הסטימולטור. התוצאות, כמו גם הזמן שלקח למטופלים להגיע אליהן, היו מפתיעות. בעקבות הגירוי האפידורלי המטופלים יכולים כעת באופן רצוני להזיז את הירכיים, הקרסוליים והבהונות. 

 

 

בגירוי האפידורלי, הזרם החשמלי מועבר בתדירויות ועוצמות שונות למיקומים ספציפיים בחוט השדרה התחתון. במקום לעקוף את מערכת העצבים של האדם וישירות לעורר את שרירי הרגליים, השיטה מנצלת את מעגלי השליטה הקיימים של חוט השדרה התחתון - מתחת לגובה הפגיעה - כדי לשלוט על תנועות השרירים באזורים שונים ברגליים.

 

החוקרים מדווחים כי נראה שהגירוי של חוט השדרה עשוי "להעיר מחדש" קשרים עצביים שנפגעו בפציעה. הם אופטימיים שהטיפול ימשיך להביא לשיפורים בתפקוד המוטורי. לדבריהם, המחקר מספק עדויות לכך שהטיפול עשוי להיטיב עם מצבם של אנשים רבים, שבעבר לא הייתה להם תקווה ריאליסטית להחלמה משמעותית מפגיעה בחוט השדרה. 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת UCLA

 

yosi60
10/05/14 22:46

מישהו קרא ויכול לעדכן בעיברית

meirsa
19/04/14 2:33

מצאתי את המאמר המקורי בכתב העת brain המאמר מכיל 16 עמודים מלאים בפרטים אני אקרא אותו בעיון בימים הבאים

למי שרוצה ויכול לקרא הנה הכתובת

http://brain.oxfordjournals.org/content/early/2014/04/07/brain.awu038.full.pdf+html

 

meirsa
19/04/14 2:12

במאמר שפורסם ב ynet הוסיפו את הפרטים הבאים: כל ארבעת הגברים הנבדקים היו משותקים שנתיים עד ארבע שנים. כולם הצליחו להרים את רגליהם, לכופף את קרסוליהם ולתמוך במשקלם בזמן עמידה כשהמיתקן פעל.

 

 

בנוסף, כל הארבעה השיגו שליטה מחדש בשלפוחית השתן ובתנועות המעיים, הצליחו שוב לתפקד מבחינה מינית והצליחו להשיג שליטה גם בטמפרטורת הגוף ולחץ הדם, גם כשהגירוי האפידורלי לא פעל.

עדיין מוקדם לדעת אם הטיפול יתאים לכל פגיעת עמוד שדרה אבל הרופאים משוכנעים שההצלחה של ארבעה מטופלים מתוך ארבעה, היא תקווה לבאות. כעת מתכוונים החוקרים לגייס 2,000 משותקים נוספים, למחקר רחב היקף שיבחן שוב את יעילות ובטיחות המכשיר.

meirsa
19/04/14 1:48

הידיעה הכי טובה ששמעתי מזה זמן רב, כמה זמן לוקח לניסוי כזה להסתיים, האם אפשר להשתתף בניסוי כזה?

אלה-הר-נוי
10/04/14 12:43

מבטיחה לעדכן על כל התפתחות

אדמירל
10/04/14 11:14

איזו התרגשות !!!!!   איזו תקווה !!!!

האם יש בארצנו מי שהתחבר למחקר הזה ומתעניין ליישם אותו ?

אנא אנא המשיכי לעקוב ולעדכן !