מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותהיצרות בעורקי הצוואר- ניתוח או צינתור?

היצרות בעורקי הצוואר- ניתוח או צינתור?

אחד מגורמי הסיכון המשמעותיים ביותר לשבץ הוא התפתחות של תהליך טרשתי עם רובד שומני בעורקי הצוואר, את החסימה הנוצרת ניתן להסיר בניתוח או על ידי קטטר (צנתר) המוכנס דרך המפשעה ובידיים מיומנות מנותב אל עבר העורק החסום, שם מנופח בלון ולאחריו מוכנס תומכן (סטנט).


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יש לציין שהתערבות על ידי צינתור היא פחות חודרנית ובשנים האחרונות נתקבלה כטיפול הבחירה בחסימה בעורקי הצוואר.

במחקר חדש בינלאומי הראו החוקרים שניתוח להסרת חסימה בעורקי הצוואר יעיל ובטוח יותר במניעה של אירועי שבץ מאשר פתיחה החסימה על ידי ניפוח בלון בצנתור. במחקר זה עקבו החוקרים אחר 253 מטופלים שעברו ניתוח או צינתור, במשך 11 שנים. לאחר שמונה שנים נצפה שינוי (מגמתי אך לא משמעותי סטטיסטית) בין הקבוצות כך שנצפו יותר אירועי שבץ בקרב האוכלוסייה שעברה צינתור, בנוסף נצפו יותר אירועי שבץ קטנים סביב הצינתור ב – 30 יום הסמוכים להתערבות.

בקבוצת הניתוח נצפו יותר אירועים בהם היתה פגיעה עצבית קבועה או חולפת או התפתחות של דמם במיטת הניתוח.
במחקר נוסף עקבו החוקרים באמצעות אולטראסאונד אחר התפתחות חסימה בעורקי הצוואר ב- 213 חולים לאחר ניתוח וב- 200 לאחר צינתור במשך חמש שנים. החוקרים מצאו פי 3 יותר מקרים של חסימה משמעותית בחולים שעברו צינתור ובעיקר בקבוצה שעברה פתיחת העורקים באמצעות בלון ללא הכנסת תומכן.


Stroke. 2009 Aug 20. Epub ahead of print