מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותהליכה בבית החולים תקצר את האשפוז

הליכה בבית החולים תקצר את האשפוז

מחקר ישראלי: הליכה במחלקה במהלך האשפוז מקצרת את משך האשפוז של קשישים


קשישים שהלכו בחדרם או מחוצה לו קיצרו את משך האשפוז שלהם ביום וחצי בממוצע (צילום: Shutterstock)
קשישים שהלכו בחדרם או מחוצה לו קיצרו את משך האשפוז שלהם ביום וחצי בממוצע (צילום: Shutterstock)

 

חולים רבים מאמינים כי בעת האשפוז עליהם לשכב במיטות בית החולים ולנוח כדי להחלים כמה שיותר מהר. אבל כנראה שההפך הוא הנכון. מחקר שנערך באוניברסיטת חיפה מצא כי הליכה במחלקה במהלך האשפוז מקטינה את משך האשפוז של אנשים קשישים במחלקות פנימיות.

 

המחקר נערך בקרב 485 נבדקים בגילאי 70 ומעלה שאושפזו במחלקות הפנימיות בבית חולים במשך יומיים לפחות. מצבם הבריאותי של הנבדקים נקבע על-ידי שאלונים ומידע מהתיקים הרפואיים. חולים שמרותקים למיטה ואלו שאינם ניידים הוצאו מן המחקר. יתר הנבדקים נשאלו לגבי אופי הפעילות הגופנית שביצעו במהלך האשפוז ובהתאם לכך חולקו לשתי קבוצות: קבוצה של נבדקים שלא התהלכו אלא נשארו במיטה או ישבו בכורסא וקבוצה של נבדקים שהתהלכו בחדרם או מחוצה לו.

 

נמצא שהנבדקים שהלכו בחדרם או מחוץ לחדרם, קיצרו את משך האשפוז שלהם בבית החולים ביום וחצי בממוצע, לעומת נבדקים שלא היו פעילים מבחינה גופנית. עוד נמצא כי הנבדקים שהלכו מחוץ לחדרם במחלקה ביממה הראשונה קיצרו את משך שהותם בבית החולים עוד יותר מהאחרים. החוקרות, ד"ר אפרת שדמי וד"ר אנה זיסברג מהחוג לסיעוד באוניברסיטה, ציינו כי ממצא זה תקף ללא קשר למצב הבריאותי של הנחקרים.

 

לדברי החוקרות, חולים קשישים עשויים לחשוב, בטעות, שכאשר הם מאושפזים הם צריכים להישאר במיטה. אולם מחקרים בתחום הזקנה מראים כי ההפך הוא הנכון. "אצל קשישים, 'רזרבת הפעילות' של השריר עשויה להידלדל מהר. אם עוברים ממצב של פעילות - אפילו מועטה - למצב של חוסר פעילות כמעט מוחלט, אפילו לזמן קצר של כמה ימי אשפוז, עשויים במהרה לאבד את ה'רזרבה' הזו ולגרום לקושי בתפקוד ולסיבוכים אחרים. מחקר זה, יחד עם מחקרים חדשים נוספים בתחום, מראה כי ההליכה אכן משתלמת" הן מסרו.

 

עוד הוסיפו החוקרות כי ממצאי המחקר מראים שיש לשקול ברצינות התערבויות פשוטות לעידוד הליכה במטרה לקצר את משך השהות של מאושפזים. "במציאות הלא פשוטה של התפוסה בבתי החולים בישראל ממצא זה יכול להיות בעל חשיבות רבה" הן מסכמות.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת חיפה

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה