מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דניאלה הרצוג
דניאלה הרצוג
ד"ר (PHD) דניאלה הרצוג עובדת במכבי כאחות אונקולוגית מחוזית במחוז ירושלים שפלה. בעלת תואר שני ותואר שלישי במדעי הרפואה בתחום התמודדות עם סטרס וחרדה.
כמוניסרטןחדשותהליכה מהירה מונעת התפשטות סרטן הערמונית

הליכה מהירה מונעת התפשטות סרטן הערמונית

לאחר אבחון של סרטן הערמונית, 3 שעות שבועיות של הליכה מהירה יפחיתו את התקדמות המחלה


כדי שלהליכה תהיה השפעה היא חייבת להיות מהירה (צילום: panthermedia)
כדי שלהליכה תהיה השפעה היא חייבת להיות מהירה (צילום: panthermedia)

 

גברים שאובחנו לאחרונה עם סרטן ערמונית יכולים למנוע מהמחלה להתקדם אם יקפידו לבצע הליכות מהירות. מחקר חדש מצא כי גברים שהלכו לפחות שלוש שעות בשבוע הורידו ב-57% את מידת גדילתו והתפשטותו של הסרטן בשנתיים שלאחר האבחון, בהשוואה לגברים שלא הלכו בתדירות ובקצב הזה. 

 

סרטן ערמונית הוא הסרטן הנפוץ ביותר בגברים בישראל. על פי נתוני משרד הבריאות, 11.6% מהגברים היהודים יחלו בסרטן הערמונית.

 

חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה עקבו אחר 1,445 גברים, רובם בשנות ה-60 לחייהם, שאובחנו עם סרטן ערמונית שלא החל להתפשט בגוף. הנחקרים דיווחו על רמת הפעילות הפיזית שלהם במהלך שבוע ממוצע ועל המאפיינים שלה. במשך תקופת המעקב שהחלה מרגע האבחון ותחילת הטיפול ונמשכה כשנתיים, החוקרים תיעדו 117 אירועים שכללו הישנות מחלה, צורך בטיפולים נוספים, גידולים בעצם ומוות, שנגרמו בשל הסרטן.

 

מהנתונים שפורסמו בכתב העת Cancer Research עולה כי גברים שנהגו לבצע הליכות מהירות (בקצב של לפחות 5 ק"מ בשעה) לפחות שלוש שעות בשבוע היו בעלי סיכון נמוך באופן משמעותי לסבול מאחד מהמצבים הללו.

 

שיעור התקדמות המחלה בקרב הגברים שהלכו מהר היה 57% לעומת שיעור ההתקדמות אצל גברים שהלכו בקצב איטי פחות משלוש פעמים בשבוע. לדברי החוקרים, נראה כי הליכות מהירות לאחר האבחון של סרטן הערמונית יעכבו ואפילו ימנעו את התקדמות המחלה. ההטבות מההליכה תלויות בקצב שלה - הליכה איטית לא הועילה לחולים.

 

החוקרים מאמינים כי הליכה מהירה משפיעה על התקדמות סרטן הערמונית על-ידי כך שהיא משנה רמות של הורמונים וכימיקלים מסוימים בדם, שנמצא כי הם מעודדים את צמיחת הסרטן.

 

דרושים מחקרים נוספים כדי לחזק תוצאות מחקר זה, אבל בינתיים, אין ספק שפעילות גופנית תיטיב עם הבריאות של חולי סרטן. יחד עם זאת, ליתר ביטחון, מומלץ לחולים שרוצים להתחיל לבצע פעילות גופנית מאומצת להתייעץ קודם עם הרופא.

 

 

Cancer Research. 2011; 71(11): 3889-3895

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה