מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותהליכה מסייעת להחלים משבץ

הליכה מסייעת להחלים משבץ

הליכה מהירה בחוץ יכולה לשפר את הכושר וגם את איכות החיים לאחר שבץ


הליכה: פעילות שניתן לבצע בלי הגבלות של ציוד, עלות ומיקום (צילום: Shutterstock)
הליכה: פעילות שניתן לבצע בלי הגבלות של ציוד, עלות ומיקום (צילום: Shutterstock)

אחת הפעולות הפשוטות ביותר – יציאה להליכה מהירה – יכולה לשפר את הכושר הגופני ואת איכות החיים של אנשים שעברו שבץ, וכך לסייע בשיקומם. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Stroke.

 

מחקרים כבר הראו כי פעילות גופנית יכולה לסייע לאנשים המשתקמים לאחר שבץ. חוקרים מאוניברסיטת West Indies בג'מייקה רצו לבחון את היכולת של ההליכה לשפר את מצבם של המטופלים, מאחר וזוהי פעילות שניתן לבצע בלי הגבלות של ציוד, עלות ומיקום.

 

הם בנו תוכנית הליכה בקהילה, בה משתתפים התחילו בהליכה תחת פיקוח במסלול של 15 דקות, 3 פעמים בשבוע. במהלך שלושת חודשי המחקר, זמן ההליכה עלה בהדרגה ל-30 דקות.

 

במחקר השתתפו 128 אנשים שעברו שבץ בין חצי שנה לשנתיים לפני כן. הם חולקו לשתי קבוצות: מחציתם השתתפו בתוכנית ההליכה במסגרתה הלכו ללא תמיכה או עם מקל, והאחרים קיבלו טיפול רגיל ומסאז' טיפולי 3 פעמים בשבוע, לאורך כל תקופת המחקר.

 

אלה שהשתתפו בתוכנית ההליכה זכו לשיפור של 16.7% באיכות החיים בשל בריאות גופנית טובה יותר, בהשוואה לקבוצת הביקורת. ההולכים גם הגיעו 17.6% רחוק יותר במבחן סיבולת הליכה שנמשך 6 דקות. עוד נמצא כי אלה בקבוצת המסאז' היו בעלי קצב לב במנוחה הגבוה ב-6.7% לאחר שלושת חודשי המחקר.

 

החוקרים אומרים כי את תוצאות המחקר ניתן ליישם בכל אוכלוסיה, כל עוד השבץ הותיר את המטופלים מסוגלים ללכת וכי עם הזמן, בני משפחה וחברים יכולים ללכת איתם ולייתר את הצורך במדריך, עד שלבסוף הם ירגישו מספיק בטוחים בעצמם כדי ללכת לבד.

 

 

Stroke. Published online 7 March 2013. Published on March 08, 2013

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה