מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותהליכה מפחיתה את הסיכון לשבץ מוחי

הליכה מפחיתה את הסיכון לשבץ מוחי

הכינו את נעלי הספורט. מחקר חדש מוכיח כי הליכה מפחיתה את הסיכון לשבץ בקרב נשים


סיכון מופחת לנשים שהולכות (צילום: אתר סטוק פוטוז)
סיכון מופחת לנשים שהולכות (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 כבר ידוע מעבר לכל ספק שפעילות גופנית מפחיתה את הסיכון למחלות לב וכלי דם ומחלות נוספות. כעת מחקר חדש מראה גם מהי הפעילות המומלצת על מנת להפחית את הסיכון לפתח שבץ.

 

מחקרים קודמים כבר הראו כי פעילות גופנית מפחיתה את הסיכון לשבץ, אבל המחקר החדש שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת Harvard מתמקד בסוג הפעילות הגופנית הטובה ביותר למניעת שבץ מוחי בנשים, ובמידת האינטנסיביות בה הפעילות מתבצעת.

 

המחקר כלל כ- 39,000 נשים בנות 45 ומעלה שלקחו חלק בסקר בריאות הנשים הגדול. מידי מספר שנים הנשים נשאלו על הפעילות הגופנית שהן מבצעות ועל יתר הפעילויות בהן עסקו בשעות הפנאי שלהן. במהלך 12 שנות מעקב, 579 מהן פיתחו שבץ.

 

החוקרים נטרלו גורמים מתערבים שעלולים היו להשפיע על התוצאות כגון גיל, שימוש באספירין, עישון וגורמים נוספים שעלולים להעלות את הסיכון לשבץ.

 

מתוצאות המחקר שפורסם בשבוע שעבר במגזין הרפואי של ארגון הלב האמריקאי "Stroke " עלה כי נשים שדיווחו כי נהגו ללכת בקצב מהיר היו בעלות סיכון נמוך ב- 37 אחוז לשבץ (מכל סוג) מאשר נשים שדיווחו שאינן הולכות. במחקר קצב מהיר היה מעל 4.8 קילומטר לשעה. החוקרים מסבירים כי כשהולכים בקצב כזה צריכים להיות מסוגלים לדבר, אך לא לשיר- בשל המאמץ.
בנוסף, נשים שדיווחו כי הן הלכו לפחות שעתיים בשבוע בכל קצב שהוא, היו בעלות סיכון נמוך ב- 30 אחוז לשבץ מנשים שלא הלכו.

 

מלבד הליכה, המחקר בחן גם פעילויות גופניות נמרצות כמו ריצה, שחיה ורכיבה על אופניים, אך החוקרים לא מצאו קשר מובהק בין פעילויות נמרצות אלה והפחתת הסיכון לשבץ. החוקרים מסבירים כי ייתכן וקשר כזה לא נמצא, מכיוון שקבוצת הנחקרות שדיווחו על פעילות נמרצת לא הייתה מספיק גדולה. הסבר נוסף שעלה הוא כי ייתכן שפעילות גופנית מתונה יעילה יותר להפחתת לחץ הדם, גורם סיכון משמעותי לשבץ.

 

יחד עם זאת, נשים שסווגו כנשים הפעילות ביותר בזמן הפנוי שלהן, היו בעלות סיכון נמוך ב- 17 אחוז לשבץ, מאשר קבוצת הנשים שסווגו כהכי פחות פעילות בזמן הפנאי.

 

 

עריכה: אלה הר-נוי

 

 

למידע נוסף- 

WebMD Health News