מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותהמבורגרים וצ'יפס מחמירים אסתמה

המבורגרים וצ'יפס מחמירים אסתמה

המבורגר וצ'יפס לא מזיקים רק לגזרה וללב, לפי מחקר חדש הם עלולים גם להחמיר אסתמה


חולי אסתמה שאכלו ארוחת המבורגר הגיבו פחות טוב לתרופה וונטולין (צילום: אתר סטוק פוטוז)
חולי אסתמה שאכלו ארוחת המבורגר הגיבו פחות טוב לתרופה וונטולין (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

בקרב חולי אסתמה שאכלו ארוחה שמכילה שומן רב, עלתה רמת הדלקתיות בדרכי הנשימה. חולים אלה גם לא הגיבו טוב לטיפול התרופתי למחלה כמו חולים שאכלו ארוחת דלת שומן. כך מצא מחקר חדש.

 

מחקרים קודמים הראו כי אכילת מזונות שומניים יכולה לעורר את מערכת החיסון, מה שמוביל לעלייה בתאים בדם האחראיים על הדלקתיות. אבל עד היום אף אחד לא בחן את האפקט של מאכלים המכילים שומן באופן ספציפי על אסתמה.

 

החוקרים האוסטרלים ביקשו מארבעים חולי אסתמה לאכול ארוחה עשירה בשומן שכללה המבורגר וצ'יפס, או ארוחה דלת שומן שכללה יוגורט. הארוחה העשירה בשומן הכילה 1,000 קלוריות, 52 אחוז מהן מקורן בשומן. הארוחה דלת השומן הכילה 200 קלוריות, רק 13 אחוז מהן משומן.

 

ניתוח של דגימות רוק של הנחקרים שניטלו לפני ואחרי הארוחה, חשף כי אלה שאכלו את ארוחת ההמבורגר היו בעלי מספר מוגבר של תאי חיסון מסוג נויטרופילים (Neutrophils) בדרכי הנשימה. הנויטרופילים משחקים תפקיד חשוב בגרימת דלקות.

 

בנוסף, בקרב חולים שאכלו את הארוחה העשירה בשומן נצפה פחות שיפור בתפקודי הריאה בתגובה לתרופה וונטולין, כארבע שעות לאחר הארוחה. הסיבה לכך טרם ברורה, והחוקרים מבטיחים כי ינסו לגלותה באמצעות מחקרים נוספים. בינתיים הם משערים שחומצות השומן מפריעות בדרך כלשהי לפעילות התרופה.

 

תוצאות המחקר מספקות עדויות נוספות לכך שגורמים סביבתיים כמו דיאטה, יכולים להשפיע על התפתחות אסתמה, מחלה ששיעור החולים בה עלה בשנים האחרונות.

 

למרות שמדובר בתוצאות ראשוניות, הן מעלות את האפשרות שהפחתה בצריכת שומן יכולה להיות אחת הדרכים לשלוט על מחלת האסתמה. וזה בטוח לא יזיק. "צריך לזכור שגם עודף משקל מהווה גורם סיכון לחלות באסתמה וכנראה גם לחומרה של המחלה ולכן הפחתה במאכלים שומניים יכולה לעזור" מבהיר ד"ר מייק סגל, רופא מומחה במכון הריאות במרכז הרפואי שיבא ומנהל קהילת הריאות באתר "כמוני".

 American Thoracic Society's International Conference. May 14-19, 2010

 

http://www.foxnews.com/story/0,2933,592985,00.html

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה